Marina de Jong, Marco en Jouke Robben Marina de Jong, Marco en Jouke Robben

“Onze afdeling is een hechte club, hier heerst echt een familiegevoel”

Op de afdeling Beveiliging heerst een sterk familiegevoel vinden Marina de Jong, Marco en Jouke Robben. De achternaam verraad het niet direct, maar Marina en Marco zijn neef en nicht, en Jouke Robben is een achterneef van hen beiden. De directe familieband wordt dan ook niet altijd opgemerkt, totdat de klant belt: “Meneer Robben is langs geweest.” ‘Wie van de twee?’, vraagt Marina dan.

Samen 38,5 jaar Hoppenbrouwers ervaring

De familieband is niet het enige dat Marina, Marco en Jouke bindt, alle drie zijn ze werkzaam op de afdeling Beveiliging. Marina: “Het is een hechte club, hier heerst echt een familiegevoel.” Marco Robben begon in juni 2000 zijn carrière bij Hoppenbrouwers. Op de vraag of hij de anderen heeft aangestoken om bij Hoppenbrouwers te komen werken, antwoord hij lachend: “Nee ineens waren zij er! Ik begon mijn carrière bij Utiliteit & Woningbouw en stroomde later door naar Beveiliging. Marina was toen al werkzaam op de afdeling.” Marina: Ik ben in 2007 bij Beveiliging begonnen en nooit meer weggegaan. Ik heb geen technische achtergrond, maar ik merkte in mijn vorige baan al dat in de techniek mijn hart ligt. En dat zie je, want na 12 jaar werk ik hier nog steeds!” Achterneef Jouke is bij Hoppenbrouwers via zijn stage terecht gekomen. “Ik zocht een stageplaats die verder kijkt dan de traditionele techniek. Toen kwam ik erachter dat zowel Marco als Marina hier werkt.”

Familiegevoel op de afdeling

De familieleden komen elkaar met regelmaat tegen in de wandelgangen en natuurlijk op de afdeling Beveiliging. Jouke: “Toen ik met mijn stage begon bij Hoppenbrouwers kende ik iedereen die ik tegenkwam in de wandelgang. Tegenwoordig is het veelal van gezicht of ken ik ze niet. Daaraan merk je dat het bedrijf groter wordt. Marco vult aan: Wanneer ik terugdenk aan de borrels merk je ook dat er een verandering heeft plaatsgevonden. Vroeger zochten we elkaar meer op, nu borrelen we meer met de directe collega’s van de afdeling. Dat maakt wel dat je met je collega’s van de afdeling meer onderneemt.” Marina beaamt dit: “We zijn een hele hechte afdeling, we zijn echt close met elkaar. We organiseren buiten Hoppenbrouwers om bijvoorbeeld ook om de twee jaar een barbecue.”

Familietrekjes

Wanneer je naar de rest van de familie Robben kijkt, merk je dat de techniek door het bloed stroomt. De één is automonteur en de ander smid. Over de vraag welk familietrekje ze allemaal hebben, hoeven ze niet lang na te denken. “Gedrevenheid & perfectionisme”, zeggen ze bijna in koor. Jouke: “Dat moeten we ook hebben hé?” Ook het niet kunnen stilzitten komt naar voren. Tijdens het kerstdiner zal dan ook niemand van de drie stil zitten. Marina benoemt ten laatste nog een mooie eigenschap die zij in de hele familie terugziet: “Behulpzaamheid. Dat zie ik terug in jouw ouders, jouw opa, mijn moeder, maar ook zeker bij jullie allebei. We staan altijd klaar voor iedereen, in de familie maar ook voor onze collega’s bij Hoppenbrouwers.”