Bob & Rob van den Bogaard Bob & Rob van den Bogaard

“Het fijne aan werken bij Hoppenbrouwers is dat collega’s voor elkaar klaar staan”

Dat monteurs Bob & Rob van den Bogaard broers zijn hoeven we niet uit te leggen. De tweeling is erg close en onderneemt veel samen. Zo begonnen ze in 2015 tegelijkertijd aan hun Hoppenbrouwers carrière als bbl-leerling. ’s Avonds praten ze bij aan de keukentafel en dat vindt de rest van het gezin geen probleem. “Onze moeder vindt het juiste heel erg leuk om te horen aan welke verschillende projecten we werken en hoe die verlopen.”

Samen een nieuwe carrière starten

Rob kwam als eerste van de twee broers bij Hoppenbrouwers terecht toen hij zich oriënteerde voor een stageplaats. “Via kennissen en mijn opleiding hoorde ik dat Hoppenbrouwers een erkend leerbedrijf is met een goede praktijkschool en interessante doorgroeimogelijkheden.” Rob zag het enthousiasme bij zijn broer Rob en besloot ook bij Hoppenbrouwers te willen werken. Ze startten op hetzelfde moment hun bbl-opleiding en hadden regelmatig samen les in de praktijkschool. Inmiddels komen de broers elkaar niet vaak meer tegen op werkvloer. Bob werkt op de afdeling Service en Rob is werkzaam bij de afdeling Water. “Alleen tijdens de Hoppenbrouwers borrels en feestjes of wanneer Bob zijn bus aan het inladen is op het terrein zien we elkaar op het werk”, vertelt Rob.

Samen klussen

Bob & Rob hebben nog één zus. Bob: “Onze zus heeft onlangs een huis gekocht. Als er iets kapot is of lekt, dan belt ze ons altijd even op met de vraag of wij de boel kunnen komen inspecteren. Zo heb ik laatst nog een nieuwe radiator voor haar geïnstalleerd!” De jongens zijn niet te beroerd om hun oudere zus te helpen wanneer ze hier om vraagt. “En dat geldt eigenlijk ook voor collega’s”, meent Rob. “Het fijne aan werken bij Hoppenbrouwers is dat collega’s voor elkaar klaar staan. Je hoeft maar even te bellen en ze springen bij wanneer nodig.’’ Het is volgens de broers iets vanzelfsprekend dat zij ook voor hun collega’s doen: “We staan altijd klaar voor anderen, óók na werktijd. Onze kracht is dat we flexibel zijn.’’