Bas & Dirk van de Klundert

Bas & Dirk van de Klundert

“Beide behulpzaam en echte doorzetters’’

Bas van de Klundert begon zijn carrière in 2002 bij Hoppenbrouwers als leerling-monteur. Zijn jongere broer Dirk is in zijn voetsporen getreden en dat maakt de broers directe collega’s op de afdeling Beveiliging. Bas werkt vanuit kantoor als werkvoorbereider terwijl Dirk op pad is als monteur Service van beveiligingsinstallaties.

Één team, één taak

Als jongste broer heeft Dirk altijd tegen zijn oudste broer Bas opgekeken. Toen Dirk op zoek moest naar een stageplek wist hij dat hij bij Hoppenbrouwers aan de slag wilde. De afgelopen jaren heeft hij bij verschillende afdelingen mogen meekijken, maar is uiteindelijk, net als zijn broer, bij de afdeling Beveiliging terecht gekomen: ‘’Want daar ligt toch wel echt mijn passie’’, aldus Dirk. Momenteel werken de broers nauw samen, waarbij Bas vanuit kantoor de functie van werkvoorbereider bekleed en Dirk monteur Service van beveiligingsinstallaties is. Op de vraag of ze het thuis dan wel eens over het werk hebben, antwoorden ze: ‘’Buiten de werkuurtjes om, hebben we het nog regelmatig over het werk. Omdat we zo nauw samenwerken, gaan onze gesprekken al snel over klusinhoudelijke onderwerpen.’’ De rest van de familie vindt het helemaal prima wanneer het aan de keukentafel over Hoppenbrouwers gaat en zijn vooral blij dat de mannen zo goed met elkaar overweg kunnen.

Als broers werken bij een familiebedrijf

De broers werken inmiddels al ruime tijd bij Hoppenbrouwers en hebben de exponentiële groei van het bedrijf ook meegemaakt. Bas: “Voorheen kende je iedereen, maar tegenwoordig gaat dat niet meer. Toch is er qua sfeer niks veranderd en is onze afdeling nog relatief klein. Er is weinig doorloop, dus onze collega’s kennen elkaar al jaren. We zijn een hechte club!’’ Ook na werktijd brengen de broers regelmatig tijd met elkaar door en gaan ze graag samen naar festivals. Met de feestdagen in aantocht, zullen de broers elkaar ook ongetwijfeld gaan zien. Ze koken beide graag, en geven aan dat als ze samen een driegangen kerstdiner op tafel moeten zetten, dat Bas de chef en Dirk de sous-chef zou zijn. Maar, zo voegen ze toe: “De werkdruk zouden we wel eerlijk verdelen, net als op de werkvloer! We zijn beide behulpzaam en echte doorzetters.’’