Antoon & Rens van Gestel Antoon & Rens van Gestel

“Bij Hoppenbrouwers voel je je als medewerker geen nummer, dit geeft wel echt het familiegevoel”

Van de familie van Gestel werken er maar liefst drie van de vier gezinsleden in ons bedrijf: Moeder Yvonne, vader Antoon en zoon Rens van Gestel werken met veel plezier bij Hoppenbrouwers Techniek. “Wat ons als gezin typeert, is dat wij dingen in één keer goed willen maken. Dit komt door ons enthousiasme en gedrevenheid.”

Be(voor)oordelingen

Antoon is sinds 2008 werkzaam op de vestiging in Dongen, destijds nog Van Loon Elektro. Hij is werkzaam als inspecteur en praktijkopleider en houdt zich voornamelijk bezig met het begeleiden van leerlingen. Rens zit nu in zijn laatste jaar van de bbl-opleiding elektrotechniek en is sinds 2017 hulpmonteur. Sinds kort werkt hij in het Woningbouw en Utiliteit-team op onze nieuwe vestiging in Breda. Als praktijkopleider heeft Antoon les aan zijn zoon gegeven en inspecteert hij zo nu en dan nog eens het werk van Rens. “Het maakt mij niet uit wie het werk gemaakt heeft dat ik inspecteer. Op het moment dat ik het werk van mijn zoon beoordeel, wil ik dit neutraal kunnen beoordelen. In zo’n situatie behandel ik Rens als een collega en even niet als mijn zoon. Ik probeer werk en privé altijd gescheiden te houden, maar toch is dat wel eens lastig. Toen Rens nog bij mij in de praktijkschool zat, was dat soms een dilemma. Gelukkig runnen we de praktijkschool met twee man, waardoor niet alle beoordelingen door mij gedaan werden. Zo zorgden we ervoor dat bevooroordelingen werden voorkomen.”

Samen bouwen

Vader en zoon vinden het leuk om samen te klussen. “Onlangs hebben we samen aan de schuur en de tuin gewerkt”, vertelt Rens. Maar ook aan de carnavalswagen die Rens samen met zijn vrienden bouwt, wordt geklust door beide heren. “We maken één van de grootste wagens van Gilze die het thema ‘Feesten zit in onze genen’ draagt. Mijn vader helpt ons wel eens mee met bouwen als wij er niet uit komen. Vooral als het niet lukt met de elektromotoren of de besturing van de wagen.”

Met plezier naar je werk

Antoon: “Bij Hoppenbrouwers voel je je als medewerker geen nummer, dit geeft wel echt het familiegevoel.” “Tijdens de Hopcafés komt dit familiegevoel voor mij echt naar boven, want dan zie je iedereen weer een keer“, vult Rens zijn vader aan. “Daarnaast zorgt dit gevoel dat je zin hebt om ’s ochtends naar je werk gaat. Dat laat echt het plezier in je werk zien.”