Bbl & zij-instroom-editie Hoppenbrouwers LIVE: bbl & zij-instroom-editie

Wat kun je verwachten van deze Leren & Werken-editie?

Informatie over bbl- en zij-instroomtrajecten
LIVE speedmeets met vakspecialisten
Ervaringen van bbl'ers en zij-instromers
Kennismaken met ons familiebedrijf

Ervaring van een bbl'er

Benieuwd naar de ervaring van andere bbl’ers? Je leest het in medewerker aan het woord. Zo is Cas van Amerom is klaar met het ‘stilzitten’ in de schoolbanken en wil graag met zijn handen aan de slag. In 2019 besluit hij te starten met een leertraject bij Hoppenbrouwers Techniek. Cas kiest op dat moment voor een bbl-opleiding Werktuigbouwkunde, waarbij hij één dag in de week naar school gaat en de overige vier dagen van de week werkzaam is bij Hoppenbrouwers op verschillende locaties.

De meest gestelde vragen over een bbl-traject bij Hoppenbrouwers

Mag ik als bbl’er aan alles meedoen bij Hoppenbrouwers Techniek?
Ja! Je werkt in een team aan echte projecten en bent overal bij betrokken. Uiteraard presteer je naar vermogen en wat past binnen de veiligheidsnormen passend bij je leeftijd.

Wat ga ik verdienen als bbl’er?
Als bbl-er kom je bij ons in dienst en krijg je een startsalaris dat past bij jouw leeftijd en opleidingsrichting. Vanuit daar groeit jouw salaris met je ontwikkeling mee. Daarnaast krijg je de opleidingskosten betaald en wordt je scholingsdag op mbo bbl niveau 2, 3 en 4 doorbetaald

Medewerkers op één

Hoe doe je dat, de beste partner zijn voor medewerkers, klanten én scholen? Dat begint bij onze medewerkers. Zij zijn het kloppende hart van Hoppenbrouwers. Onze kracht. Onze spil. Zonder hen, geen Hoppenbrouwers. Voor ons voelt het na meer dan honderd jaar allang niet meer vreemd om te vertellen dat onze medewerkers op één staan. Daarom blijven we dat doen. En wijken daar in de toekomst ook zeker niet van af. Met dat doel voor ogen bieden wij onze medewerkers alle ruimte voor zelfontplooiing en groei.

“Iedereen mag groeien. Graag zelfs. Ik wil dat mijn collega’s zich niet geremd voelen. Als zij verder willen komen in het bedrijf, dan moet die ruimte er zijn. En daar zorgen we voor.” – Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers Techniek.

Beste werkgever 2019-2020

Voordelen van een zij-instroomtraject

Opleidingskosten worden betaald
Begeleiding door ervaren technici
Omscholing naar een technische functie
Kans op een vast contract bij Hoppenbrouwers

Ervaring van een zij-instromer

Ook als zij-instromer ben je bij Hoppenbrouwers van harte welkom! Maar hoe is dat nou zo’n zij-instroomtraject? Cherif de Bruin, zij-instromer Elektrotechniek, kan je er alles over tijdens medewerker aan het woord. Cherif koos na de middelbare school voor een horecaopleiding bij De Rooi Pannen in Tilburg en werkte vervolgens als chef-kok. “Leuk werk”, vertelt hij, “Maar na een tijd gingen de onregelmatige werktijden me tegenstaan. Toen ben ik gaan onderzoeken welk werk beter bij me zou passen.”

De meest gestelde vragen over een zij-instroomtraject bij Hoppenbrouwers?

Wanneer kan ik als zij-instromer starten bij Hoppenbrouwers Techniek?
De eerste stap is om bij ons te solliciteren. In deze sollicitatie motiveer je jouw wens om je bij ons om te scholen. Als jouw motivatie ons aanspreekt, nodigen we je uit voor een gesprek.

Hoe ziet het programma voor zij-instromers eruit?
Je combineert het werken bij Hoppenbrouwers met een studie op een onderwijsinstelling. Een niveau-3 opleiding duurt maximaal drie jaar. Op sommige onderwijsinstellingen kun je op elk gewenst moment starten met het onderwijsprogramma.