0
praktijkscholen
0
scholingsuren in 2021
0
voor het mto
0
medewerkers

http://Werktuigbouwkundige%20installaties%20voor%20nieuwbouwproject

Eén avond per week praktijkschool

De theorie leer je op school, de praktische vaardigheden doe je tijdens het werk op. Eén avond praktijkschool is daarop een aanvulling. De praktijkschool zorgt voor een extra contactmoment, samen met je collega’s die net als jij net gestart zijn en waarschijnlijk hetzelfde beleven. Maar ook met je praktijkopleider. Na het werk, eten jullie eerst samen. Gezond natuurlijk. Je hebt je energie immers hard nodig. Daarna volg je het praktijkschoolprogramma. Het programma  is breed en past bij je opleiding. Met onze praktijkopleiders verbeteren en vernieuwen we het programma voortdurend om je zo goed mogelijk op weg te helpen in ons bedrijf.

http://Leerling-monteur%20krijgt%20uitleg%20in%20praktijkschool%20van%20Hoppenbrouwers%20Techniek

“Ik ben zelf ook als bbl’er loodgieter gestart”

“Omdat ik zelf bbl’er ben geweest, kan ik me goed verplaatsen in hun belevingswereld”, vertelt Maykel Vermeer, Praktijkopleider Werktuigbouwkude. “Belangrijk vind ik dat ze in een veilige omgeving hun vaardigheden kunnen oefenen. Dit vak vergt veel oefening. In mijn ogen bestaat ‘Met je handjes werken’ in dit vak niet. Je creëert iets van niets; daar heb je een flink stel hersens voor nodig. In de Praktijkschool oefen je zonder tijdsdruk. Maak fouten en leer ervan! Tijdens een opdracht lopen leerlingen tegen van alles aan. Daar praten we dan over. Vaak ben ik niet alleen instructeur, maar ook coach en vertrouwenspersoon. Het allermooiste vind ik om de jonge leerlingen de transitie te zien maken van puber naar vakvolwassene.”

Ook leren en werken bij Hopbenbrouwers?

Zit jij nog midden in je opleiding, maar kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Combineer leren en werken bij Hoppenbrouwers Techniek! Je kunt kiezen voor onze leerwerktrajecten, maar we bieden ook stages aan en zijn een perfecte werkgever voor een bijbaan voor naast jouw schoolwerk. Ontdek de mogelijkheden!

Lees meer over: