BBL of BOL? 6 meest gestelde vragen over BBL-traject en stages (BOL-traject)

6 meest gestelde vragen over BBL-traject en stages (BOL-traject)

Aan de slag als BBL’er bij Hoppenbrouwers? Leuk! Wij investeren graag in de toekomst dus je bent van harte welkom bij ons. Nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten de meest gestelde vragen op een rij. 

 

1.  Mag ik als bbl-er aan alles meedoen bij Hoppenbrouwers Techniek?

Ja! Je werkt in een team aan echte projecten en bent overal bij betrokken. Als onderdeel van het team draag je bij aan het project en zorg je voor een goede oplevering en bovenal tevreden klant. Uiteraard presteer je naar vermogen.

2. Als ik als BBL-er bij Hoppenbrouwers Techniek start, kan ik dan projectleider worden?

Absoluut. We houden bij Hoppenbrouwers van denken in mogelijkheden. Binnen ons bedrijf zijn er genoeg succesverhalen van medewerkers die startten als leerling en via tussenstappen doorgroeiden naar bijvoorbeeld een specialistische of leidinggevende functie. Jij bepaalt jouw carrière. Als het saai wordt, ligt het echt aan jezelf. Denk groot, spreek je ambities uit en neem de verantwoordelijkheid voor jouw droombaan.

BBl'er Tim Libbers van Hoppenbrouwers Techniek

3. Ben ik als BBL-er of BOL-leerling gelijkwaardig aan de andere medewerkers in het team?

Jazeker, we zijn een platte organisatie. Ook als allerjongste tel je volwaardig mee in het team. Je doet bijvoorbeeld net als de andere medewerkers mee aan de winstdeling. Ook word je betrokken bij de doelstellingen en teambesprekingen. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het boeken van je uren. Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

4. Vinden de teams het leuk als er een stagiair of leerling in hun team zit?

Zeker! Ons bedrijf is erop ingesteld. We doen er alles aan om stagiaires en leerlingen een warm welkom te geven. Stagiaires keren vaak terug in een team waar ze zich thuis voelden. Onze teams willen jongeren graag een kans geven. Ze geven veel maar zien daarin ook kansen voor zichzelf. Zij zijn immers zelf verantwoordelijk voor de instroom in een team. Bij groei van onderaf, kunnen medewerkers zelf doorgroeien en hun droom achternagaan.

Monteurs van Hoppenbrouwers Techniek in de panelenbouw

5. Moet ik per se een diploma halen?

Ja! Daar zijn we heel streng in. Als je start als BBL-leerling moet je binnen de gestelde tijd (volgens de prognose van de school) je diploma halen. Dat is voor ons een duidelijk  criterium.

 

6. Wat is de stagevergoeding voor BOL of wat ga ik verdienen als BBL-er?

Als je het BOL-traject volgt en bij ons stage loopt, krijg je een passende stagevergoeding gericht op jouw opleiding. Als BBL-er kom je bij ons in dienst en krijg je een startsalaris dat past bij jouw leeftijd en opleidingsrichting. Vanuit daar groeit jouw salaris met je ontwikkeling mee.