Zo werken onze projectteams en vestigingen samen Zo werken onze projectteams en vestigingen samen

Door samen te werken zijn we één

1500 medewerkers werken bij Hoppenbrouwers Techniek in zelfsturende teams. Verdeeld over de verschillende vestigingen en ieder met een eigen discipline in een specifiek marktsegment zoals ziekenhuizen, waterschappen of food. Dat onder leiding van een projectleider die acteert als echte ondernemer. Adjunct-directeur Corné de Meijer vertelt hoe deze zelfsturende teams met elkaar samenwerken zodat jij één Hoppenbrouwers over de vloer hebt. “Door integraal met elkaar samen te werken komen we voor de klant tot het beste resultaat.”

Grote projecten, meerdere teams samen

Werken we aan een project van formaat, dan komen er verschillende teams met diverse disciplines bij elkaar. Neem project Bunkertoren in Eindhoven die Hoppenbrouwers realiseert. Daar werken vijf teams van ons samen: Elektrotechniek, Beveiliging, Werktuigbouwkundige installaties, Sprinkler en Werktuigbouwkunde. De losse teams vormen samen één groot Bunkertoren-team. Met een strakke planning, goede afstemming en fijne samenwerking realiseren zij nu een nieuwe blikvanger aan de skyline van Eindhoven.

“Het is niet zo vanzelfsprekend dat losse teams zomaar als één team perfect kunnen samenwerken”, vertelt Corné. “Want waar zij normaal als kleine ondernemingen te werk gaan, moet er nu afstemming binnen de verschillende teams zijn. Zij moeten zorgvuldig afspraken maken over werkzaamheden die elkaar raken. Voor de opdrachtgever moet het bovendien voelen alsof er één Hoppenbrouwers-team aan het werk is.”

De bouw van de BunkerToren is in 2022 afgerond.

http://Adjunct%20directeur%20Corne%20de%20Meijer%20van%20Hoppenbrouwers%20Techniek

 

“Zie zo’n samengevoegd projectteam, bestaande uit zelfsturende teams, als het nationaal elftal. Individueel zijn de spelers goed, nu moeten ze samenkomen als team. Dat begint bij teambuilding, maar ook bij het goed afstemmen van inhoudelijke zaken.” – Corné De Meijer, Adjunct-directeur

Samen één team vormen

“Een sterk projectteam is ontzettend belangrijk”, vervolgt Corné. “Op die manier loopt het project vanaf dag één goed, weten de teams wat ze aan elkaar hebben en staat er één Hoppenbrouwers bij de klant. We besteden daarom veel aandacht aan het teamgevoel. Tijdens gezamenlijke sessie voor aanvang van het project leren de collega’s elkaar goed kennen.”

“De projectleiders van de losse teams vervullen hier een voorbeeldfunctie. Als zij laten zien dat ze gestroomlijnd met elkaar samenwerken, volgt het team ook.” Dat gaat om praktische zaken als afspraken over de verantwoordelijkheid van de facturering, de risicoanalyse en planning. “Aan de zachte, persoonlijke kant is het vooral belangrijk dat projectleiders het voorbeeld geven en de samenwerking goed is. Belangrijk is dat iedereen vrij voelt om te discussiëren, het gezamenlijke doel voor ogen houdt en elkaar vertrouwt.”