fbpx

MOL Logistics

MOL Logistics

Dakbedekking voor warmtereductie

MOL Logistics is een logistieke dienstverlener met al bijna 100 jaar ervaring. Het hoofdkantoor in Tilburg bestaat grotendeels uit een logistiek centrum van waaruit Europese distributie wordt verzorgd voor klanten in diverse sectoren, waaronder automotive, MedTech en technologie. In Hoogvliet-Rotterdam wordt de zeevracht verzorgd en vanuit Schiphol Zuid-Oost wordt de luchtvracht afgehandeld. MOL Logistics timmert wereldwijd aan de weg door continu te investeren in diverse aspecten van de organisatie. Eén daarvan betreft het pand in Tilburg. MOL Logistics Tilburg krijgt er de komende vijf jaar ruim 7.000 m² aan extra opslagruimte bij, wat hard nodig is om aan de groeiende vraag van haar klanten te voldoen.

Corné Berkelmans, Supervisor HR & Quality bij MOL Logistics; “De relatie met Hoppenbrouwers is ontstaan toen Teurlings installatietechniek in 2013 failliet ging. Hoppenbrouwers was de overnamepartij en kreeg daarbij de kennis over ons bedrijf en de installaties in handen. Dit maakte de overstap voor ons prettig. In 2015 ging onze leverancier Sebregts installatietechniek failliet maar ook hier ging ons aanspreekpunt voor de dakbedekking over naar Hoppenbrouwers. Dus onze contactpersonen zijn niet veranderd ‘alleen bellen we nu naar Udenhout’.”

Dakrenovatie

Corné vervolgt: “Het dak van ons pand in Tilburg wordt jaarlijks onderhouden en was inmiddels al twintig jaar oud. Tijdens het laatste onderhoud werd al snel duidelijk dat de dakbedekking op niet al te lange termijn vervangen zou moeten worden. Het was nog het enige dak op deze locatie waar bitumen op lag. Hoppenbrouwers kreeg de opdracht voor de dakrenovatie. De dakbedekking is nu geheel vervangen door TPO bedekking. Dit is een witte kunststof bedekking die zorgt voor warmtereductie, omdat deze dakbedekking de zon reflecteert. Het project is goed verlopen en we zijn tevreden met de manier waarop Hoppenbrouwers werkt. Het personeel kent de weg, ze doen hun ding en dat gaat goed.”

Temperatuur gecontroleerde opslag

Over de toekomstige temperatuurbewaking in de opslagruimte zegt Corné: “Binnenkort starten de werkzaamheden voor een temperatuur gecontroleerd warehouse, wat noodzakelijk is voor het opslaan van veel artikelen in de MedTech sector. Hoppenbrouwers gaat de dakdoorvoeren realiseren en de dakventilatoren plaatsen, maar zij gaan ook de elektrotechnische aanpassingen uitvoeren die nodig zijn om de systemen aan te sturen.”