fbpx

Groen dak voor Natuurmuseum Brabant

Groen dak voor Natuurmuseum Brabant

Waardering voor de natuur

Natuurmuseum Brabant is gericht op een zeer breed publiek. Door tentoonstellingen en educatie willen ze de waardering voor de natuur bevorderen. Twan Hendriks, Hoofd Technische Dienst bij Natuurmuseum Brabant vertelt over hun groen dak uit de jaren 80.

Renovatie Groen Dak

“Op de tweede verdieping van ons pand kregen we te maken met veel lekkages. We hadden een groen dak dat volledig begroeid was maar waardoor de lekkages moeilijk te vinden waren. Er was geen ontkomen aan, we moesten het oude dak gaan renoveren en onderhouden.

We hebben bewust weer voor een groen dak gekozen, omdat dit past bij de uitstraling van het natuurmuseum. We zijn zo milieubewust bezig en het heeft als voordeel dat het goed isoleert.

Veilig en goed werk geleverd

We hebben van de overname van Sebregts naar Hoppenbrouwers totaal geen last gehad. Harrie Hijstek is nog steeds onze vaste contactpersoon en hij heeft zich voor 200% ingezet. Ook de medewerkers hebben veilig en goed werk geleverd. Rondom ons pand moesten maatregelen genomen worden om de materialen boven op het dak te krijgen, daar werd intern en extern goed over gecommuniceerd.

Het project is in zes maanden tijd gerealiseerd en wonder boven wonder hebben we slechts twee verlies dagen gehad vanwege het weer. Het project is van A tot Z goed verlopen en we hebben al die tijd gewoon open kunnen blijven.”