Hoppenbrouwers bouwt zonneveldinstallatie voor Engels Group

Disciplines
Duurzame energie

Engels Group N.V. ging in oktober 2018 op zoek naar een kavel voor de bouw van een nieuw pand, in de buurt van het oude pand in Eindhoven. Het oog viel op een kavel op Park Forum. Voor de bouw van het pand schakelde Engels Group bouwbedrijf Van de Ven in. Voor elektra, werktuigbouwkunde en beveiliging werd Hoppenbrouwers betrokken. “Het grote voordeel van een samenwerking met Hoppenbrouwers, is dat we één aanspreekpartner hebben voor alles”, vertelt Chief Commercial Officer Robbert van den Akker.

Het internationale bedrijf in milieuvriendelijke kunststof bakken, pallets en afvalcontainers hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Er moesten daarom direct zonnepanelen op het gebouw worden geïnstalleerd. Hoppenbrouwers heeft veel expertise op het vlak van duurzame energie en werd om die reden direct bij de aanvang van het project betrokken.

Realisatie van een grootschalige zakelijke zonnestroominstallatie

Robbert: “Gedurende het traject zaten we regelmatig met elkaar om de tafel om het ontwerp, de ontwikkeling en de uitvoering van de zonnestroominstallatie zorgvuldig af te kaderen.” Zo ontstond een grootschalige zakelijke zonnestroominstallatie met in totaal 3124 zonnepanelen. Het duurzaam bouwen levert Engels Group een hoop op. “We krijgen verschillende subsidies, zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de SDE+-subsidie en een Groen Lening. En we hebben Certificaten van Oorsprong, die te verhandelen zijn. Daarnaast maken we zelf gebruik van ongeveer een derde van de duurzame energie die we opwekken. De overige twee derde leveren we terug. De brandstof voor de elektrische auto’s die we rijden, halen we dus simpelweg van het dak. Dat is niet alleen kostenbesparend voor onszelf, het past ook goed bij ons imago als duurzaam bedrijf”, legt Robbert uit.

“Hoppenbrouwers was onze aanspreekpartner tijdens het gehele project”

Compleet project in eigen beheer

Meerdere teams van Hoppenbrouwers zetten zich – allemaal vanuit eigen expertise – in om dit veelzijdige project tot een goed einde te brengen. Zo realiseerde een team de elektrotechnische installatie op locatie en was er een team verantwoordelijk voor duurzame energie. Dat de volledige e-installatie en de werkzaamheden daaromheen geheel in eigen beheer zijn uitgevoerd, is volgens Bas van Uunen, werkvoorbereider en calculator Duurzame Energie, uniek: “We ontzorgden Engels Group volledig. Het logistieke proces, de voorbereiding voor subsidieaanvragen en de realisatie van de zonnestroominstallatie lag allemaal bij ons. Wij hebben het complete project geëngineerd en ontworpen volgens de laatste standaarden en normen die gelden in Nederland.”

Een fijne samenwerking

“Dat we gedurende het gehele project continu op de hoogte werden gehouden van alle stappen die Hoppenbrouwers nam, vonden we erg fijn”, benadrukt Robbert. “We hebben verder totaal geen hinder ondervonden van de installatie van de zonnepanelen. Toen het gebouw klaar was, was de installatie ook helemaal klaar.”

Nazorg is ontzettend belangrijk bij projecten als deze. “We hadden nog niet goed voor ogen hoe we de bewaking en het monitoren van de zonnestroominstallatie zouden inrichten. Dat bleek ook mogelijk bij Hoppenbrouwers”, zegt Robbert. Hoppenbrouwers houdt nu de installatie in de gaten en zorgt voor het onderhoud. “Engels Group hoeft er niet meer naar om te kijken”, legt Bas uit. Robbert: “Omdat het gehele project zo soepel verliep en de samenwerking erg prettig was door de korte lijntjes, geven wij dit met een gerust hart uit handen.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief