Voetbalvereniging maakt nodige duurzame stappen

Disciplines
Duurzame energie Werktuigbouwkunde

Veldverlichting, douches die overuren maken en de kantine warm houden; een sportvereniging maakt nogal wat kosten. Zeker met de gas- en elektriciteitsprijzen van tegenwoordig. Voetbalvereniging DBGC in Oude-Tonge besloot dat het hoog tijd was voor verduurzaming en zette onder andere in op een gasloos pand.

Vier jaar geleden gooide de voetbalvereniging het eerste (voet)balletje al eens op bij Hoppenbrouwers (destijds nog Kievit Warmte). En nu is het dan zover. Naast het bestaande gebouw, dat geheel werd gerenoveerd, staat een nieuw pand speciaal voor de douches en kleedkamers. Alles wat verduurzaamd kon worden, is aangepakt. Hoppenbrouwers Middelharnis nam de werktuigbouwkundige werkzaamheden voor zijn rekening. “We installeerden verwarming en koeling, luchtbehandeling, het sanitair en het gebouwbeheersysteem”, licht Leo Kievit, Projectleider Hoppenbrouwers Middelharnis, toe.

Onafhankelijk adviseur

Voordat het daadwerkelijk tot bouwen kwam, adviseerde Hoppenbrouwers de voetbalvereniging om een ‘onafhankelijk adviseur technische installaties’ aan te stellen. Leo: “Dit om alles transparant te houden wat betreft budgettering. De adviseur is het gehele traject betrokken gebleven en heeft er mede voor gezorgd dat het project soepel verliep.”

Investeren en dan besparen

Ondanks dat het pand twee keer zo groot is geworden, gaat de voetbalvereniging zeker besparen. “Alles is gasloos, de zonnepanelen zorgen voor de benodigde stroom en dankzij het gebouwbeheersysteem kunnen verwarming en koeling op afstand worden gemonitord en beheerd”, geeft Leo aan. “Dit tezamen heeft een positief effect op de rekeningen.”

Versterking uit Goedereede

De klus, die zo’n 8 maanden in beslag nam, werd Hoppenbrouwers Middelharnis gegund, omdat ze een lokale partner is van de voetbalvereniging. “Dat lokale karakter is belangrijk hier in de regio”, vertelt Leo. “We kennen elkaar allemaal, dus dat voelt vertrouwd.” Om de klus op tijd te klaren werd er om versterking gevraagd bij Hoppenbrouwers Goedereede. Leo: “We hebben inderdaad extra mankracht vanuit Goedereede over laten komen, zodat we nog meer werk in kortere tijd konden verzetten. Binnen Hoppenbrouwers is het gebruikelijk dat we vestigingoverstijgend werken.” In het tweede kwartaal van dit jaar vindt de feestelijke opening van het nieuwe pand van de voetbalvereniging plaats. Op naar een succesvol en duurzaam voorjaarsseizoen.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief