Hoppenbrouwers na ultrakorte voorbereidingstijd aan de slag bij vidaXL

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek

In opdracht van Bouwbedrijf Van der Heijden verzorgden de projectteams van Frank de Kok en Koen van Asten, projectleiders bij Hoppenbrouwers Techniek Udenhout, de elektrotechnische en beveiligingsinstallaties in de nieuwe, 140.000 m2 grote distributiehal van vidaXL. Beide teams werkten hard om de installaties binnen één jaar tijd te realiseren. En dat met een korte voorbereidingstijd van zes weken.

Goede basis

Samen successen boeken, dat is voor de teams van Frank en Koen niets nieuws. Al vaker werkten zij samen met hoofdaannemer Van der Heijden aan verschillende projecten. “Omdat deze samenwerking van beide kanten altijd erg goed is bevallen, werden we nu opnieuw benaderd”, vertelt leidinggevend eerste monteur Matthijs Mulders. “Zowel in de binnen- als in de buitendienst werken we prettig samen. Vanwege de grootte van het project vlogen we deze opdracht vanuit Hoppenbrouwers met twee elektrotechnische projectteams aan.”

Challenge accepted!

De grootste uitdaging van dit project zat in de korte voorbereidingstijd. Want binnen zes weken moesten de tekeningen en materialen klaarliggen om aan de slag te kunnen. Matthijs: “Normaal gesproken vraagt een project als dit om minimaal het dubbele aantal weken aan voorbereiding. Mijn collega’s van de binnendienst hebben keihard gewerkt en een hoop extra uren gemaakt om de totale voorbereiding binnen zes weken te realiseren. Alle elektrotechnische en beveiligingsinstallaties zijn door ons geïnstalleerd. De kabelgoot en het datasysteem hebben we in onderaanneming ook laten maken.”

Digitalisering op de bouw

Het project kende naast een snelle oplevering, nog een bijzonderheid. Matthijs en zijn team waren tijdens dit project het pilotteam voor digitalisering op de bouw met Dalux. “De tool Dalux maakt het mogelijk om de nieuwste tekeningen altijd bij de hand te hebben en het 3D-model op ieder moment met behulp van apparatuur te bekijken”, licht Matthijs toe. “Hier hebben zowel in de binnen- als in de buitendienst baat bij. In plaats van een platte tekening heb je nu het 3D-model paraat. Ook aantekeningen worden meteen op de juiste locatie verwerkt én het scheelt een hoop papierwerk”, vertelt Matthijs. “Daarnaast biedt Dalux ook voordelen voor de klant. Het totaalpakket wordt na oplevering overhandigd. En dat is praktisch, want de klant kan zo te allen tijde door het gebouw rondlopen en via het programma precies zien welke installaties waarvoor zijn bedoeld.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief