Uitbreiding netwerk in Barneveld

Disciplines
Elektrotechniek

In opdracht van Qirion, onderdeel van Alliander NV hebben wij werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van het regelstation in Barneveld. De opdracht bestond uit een drietal deelopdrachten; de realisatie van 3 gebouwen inclusief grondgebonden installaties (GGI’s), het installeren van Second Source panelen c.q. beveiligingskasten én het uitvoeren van de secundaire bekabeling tussen de middenspanningsruimte, de beveiligingskasten en de trafo’s. Met de verwezenlijking van 3 gebouwen met 3 trafo’s is het elektriciteitsnetwerk uitgebreid van 50 kV naar 60 kV (3 x 20 kV).

De uitbreiding van de locatie Barneveld was nodig omdat de behoefte in de directe omgeving nu al groot was maar ook strategisch en toekomstgericht zijn dergelijke investeringen in het netwerk nodig. De vraag naar elektriciteit is alsmaar groeiende. Denk hierbij aan uitbreiding van bedrijventerreinen, de bouw van gasloze woningen die volledig elektrisch afgewerkt worden en de toename van elektrische auto’s en de daarbij horende laadpalen.

Regelstation Barneveld bereidt elektriciteitsnetwerk voor op de toekomst

In eerste instantie zijn de gebouwen 3 en 5 in bedrijf gegaan. Vervolgens is de oorspronkelijke hoogspanningsinstallatie geamoveerd en is gestart met de werkzaamheden aangaande gebouw 4. De werkzaamheden hadden betrekking op het volgende: kabelladder systemen, schakel- en verdeelinrichting, verlichtingsinstallatie, noodverlichtingsinstallatie, brandbeveiligingssysteem, aardingsinstallatie, 8 stuks secundaire besturings- en beveiligingspanelen en 64 stuks montage- en deurplaten.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief