Het Limburgse familiebedrijf Thissen & Stecher maakt kwalitatief hoogwaardige kookapparatuur voor de voedingsmiddelenindustrie. Meer en minder complexe apparaten, die Hoppenbrouwers voorziet van elektrotechniek.
Thissen & Stecher bestaat al sinds 1924. Sinds 2001 staat directeur en eigenaar Peter Keunen, samen met zijn broer Henk, als derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Thissen & Stecher heeft een vaste collectie van zo’n tien soorten apparaten, variërend van kookketels tot stoomgeneratoren, blancheurs en roerwerkketels. Daarnaast kan het bedrijf de apparatuur aanpassen aan specifieke, individuele wensen van klanten. Het elektrotechnische werk – het ontwerpen en bouwen van de besturing van de apparatuur – werd altijd al uitbesteed. In november 2020 kwam Thissen & Stecher in contact met Paul Zeelen, commercieel manager bij Hoppenbrouwers. In korte tijd ontstond een hecht partnership, vertelt hij.
Nieuwe samenwerking
Paul Zeelen: “Wij verzorgen de elektrotechniek van het volledige assortiment van Thissen & Stecher. In de eerste negen maanden van 2021 maakten we voor zo’n veertig apparaten een besturingssysteem: van maatwerk voor nieuwe producten tot grotere bestellingen van één paneel om de voorraad aan te vullen. Inmiddels werken we wekelijks aan projecten voor Thissen & Stecher.’’
Partners die elkaar aanvullen
“Onze klant bouwt de machine, wij zorgen voor het juiste besturingssysteem”, gaat werkvoorbereider John Biessen verder. “Over het algemeen krijgen wij een lijstje met functionele eisen. Daarnaast denk ik bij iedere nieuwe opdracht met de klant mee over hoe ons product er dan concreet uit moet komen te zien.” Hoppenbrouwers en Thissen & Stecher vullen elkaar echt aan. Peter Keunen: “Wij delen een omschrijving van wat het besturingssysteem moet kunnen en soms ook wat oude schema’s en tekeningen van producten die we eerder maakten. Hier gaan zij mee aan de slag, zo leert Hoppenbrouwers onze apparaten goed kennen. Gelukkig nemen ze niet klakkeloos de oude schema’s over. Ze denken echt met ons mee en stellen kritische vragen. Dat vind ik prettig en belangrijk.”