Restaurant Etenstijd: Van kleine verbouwing tot groot project

Disciplines
Beveiliging Technisch Beheer

Toen Bart Vogels startte met de verbouwing van de keuken voor restaurant Etenstijd in Uden dacht hij dat hij begon aan een relatief kleine klus. ‘Even’ de keuken verbouwen met zijn team van Beheer, Onderhoud & Service werd een flink project waar meerdere disciplines en vestigingen bij kwamen kijken en dat afgelopen zomer is opgeleverd met een prachtig resultaat: Restaurant Etenstijd in Uden heeft een flinke metamorfose ondergaan en is klaar voor de toekomst.

Klein project

In 2018 wordt Bart Vogels, werkvoorbereider Service, gevraagd door zijn collega Wim Vromans voor een klein, elektrotechnisch project in Uden. Van Bon, inmiddels Hoppenbrouwers Heesch, ging daar aan de slag voor het nieuwe restaurant Etenstijd. Bart, toen nog in de veronderstelling dat het ging om een kleine verbouwing, wilde al snel aan de slag gaan met dit project en ging voor een eerste kennismaking langs op de locatie: “Het restaurant heeft zich gevestigd in het voormalig V&D-pand. Volgens het V&D-concept zat er altijd een roltrap in het midden. Dit gat was volledig dicht gestort. Het restaurant lag echter op de eerste verdieping en daarboven bevinden zich nog enkele verdiepingen met woningen. Het was een groot kaal, wit hok. Ik dacht hoe moeten we dit aanpakken?”

Groei van project & team

Het maken van plannen, het compleet maken van tekeningen heeft vervolgens bijna een jaar geduurd. In datzelfde jaar verandert er naast het project nog meer, want Van Bon sluit zich aan bij Hoppenbrouwers en het team wordt groter. Daarmee ook het project, want naast de elektrotechnische werkzaamheden dat normaal gesproken tot de werkzaamheden van Bart en zijn team hoort, komt ook de installatie van de werktuigbouw bij hen te liggen dat collega Erwin Delauw oppakt vanuit de vestiging in Heesch. Ook collega Wilko Foolen van Hoppenbrouwers Best sluit aan voor de installatie van camera en inbraakbeveiliging. De klus telt dan ineens 7 medewerkers van verschillende disciplines en verschillende vestigingen. Als één Hoppenbrouwers zetten zij de schouders eronder.

Gedegen advies & standvastigheid

“Er kwam ineens veel meer bij kijken dan de elektrische installaties, wat we normaalgesproken doen. Zo moesten we een geurvergunning aanvragen voor de afzuiging en extra elektriciteitskabels aanleggen. Want ja, een restaurant heeft nou eenmaal meer stroom nodig dan een winkelpand. Dat bedenk je je vaak niet, totdat er een vaatwasser met het volume van drie auto’s wordt binnengereden”, vertelt Bart lachend. Bijna één jaar na de start van de voorbereidingen, op 1 januari 2019, krijgen de mannen een definitieve go. “We stuitten steeds weer op een ander ding dat we wilden aanpakken. Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen, nee we blijven bij het originele plan maar we wilden de klant ook van goed en gedegen advies voorzien zodat hij met Etenstijd jaren vooruit kan. We hebben daarom bij sommige adviezen ook wel voet bij stuk gehouden. Daarvan zegt de klant nu uiteindelijk ook dat hij blij was met deze goede raad en onze standvastigheid”, vertelt Bart trots.

Complete metamorfose

In januari start het team met fase 1 en moeten zij meteen aan de slag. Op de begane grond van het pand worden winkels gebouwd en plafonds gestuukt. “Etenstijd bevindt zich op de eerste etage dus voor de winkelpanden werden opgeleverd hebben we alvast installaties in de plafonds moeten maken. Onze werkzaamheden voor Etenstijd werden in maart weer hervat, waar we allereerst de oude installaties eruit hebben gehaald: de volledige verlichting en de klimaatbeheersing is verwijderd en later vernieuwd.” En die kleine keuken? Die is wat groter geworden: ongeveer 100 vierkante meter. “En dan hebben we in het midden van het restaurant ook nog een zogeheten show kitchen geïnstalleerd waar live cooking wordt verzorgd door de chefs. Ja en dan spreken we van een keukentje”, lacht Bart.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief