Provinciehuis Noord-Brabant krijgt compleet nieuw beveiligingssysteem

Disciplines
Beveiliging

Hij is niet te missen. De 103,5 meter hoge toren langs de A2. Sinds 1971 is dit markante gebouw in gebruik als Provinciehuis Noord-Brabant. En dit provinciehuis was toe aan een nieuw beveiligingssysteem. Hoppenbrouwers trad op als system integrator en implementeerde een compleet nieuw security managementsysteem. “Een flinke klus die Hoppenbrouwers meer dan keurig uitvoerde.”

“De grootste uitdaging van dit project was grotendeels openblijven gedurende de werkzaamheden en in korte tijd 2000 medewerkers voorzien van een nieuwe pas”, vertelt Jan Verhoeven, opdrachtnemer facilitaire dienstverlening bij Provinciehuis Noord-Brabant. “Hoppenbrouwers heeft dit keurig gedaan. Ze hebben passie voor techniek en komen hun afspraken na. Er werd zo nodig ook ’s avonds en in het weekend gewerkt door de installateurs. Op een dag waren er zelfs 23 man tegelijk aan het werk en stond de hele parkeerplaats vol met Hoppenbrouwers-busjes. Mooi om te zien.”

 

Inhoud vervangen en updaten beveiligingssysteem

Nieuw: inbraakmeldsysteem en toegangscontrolesysteem

Geüpdatet: intercomsysteem, camera-observatiesysteem en securitynetwerk

Op speciaal verzoek

Naast het vervangen en updaten van het beveiligingssysteem, had het provinciehuis nog een speciaal verzoek. “Voor de bediening en bewaking van het nieuwe beveiligingssysteem, installeerden we een overkoepelend security managementsysteem om de bestaande onderliggende én nieuwe systemen met elkaar te kunnen koppelen”, geeft Raymond Willems, Lead Engineer bij Hoppenbrouwers aan. “We zijn er trots op dat we ons specialisme als system integrator hebben kunnen inzetten bij Provinciehuis Noord-Brabant.”

En ze werkten nog lang en gelukkig

Bij het realiseren van het project tekende Hoppenbrouwers ook een service- en onderhoudscontract van tien jaar. Ze blijven de beveiligingspartner in werkzaamheden, onderhouden, up-to-date houden van het SMS, meedenken in nieuwe aanvragen, onderhouden en op niveau houden van het systeem.

Raymond: “Door goed en degelijk onderhoud en de juiste invullingen van vraagstukken, willen we een toekomst zonder ad hoc verstoringen. Door monitoring op afstand kunnen we acteren op basis van aankomende storingen, en zien we bijvoorbeeld hoe vaak sloten en deuren te lang open staan. Met een overzichtelijk dashboard kun je als gebruiker precies zien hoe het gesteld is met je systeem en acteren wij zo veel als mogelijk preventief in plaats van correctief. Kortom: inzicht en kwaliteit betalen zich terug in een stabiele installatie en een langere levensduur. En dat betekent dus minder verstoringen en tevreden medewerkers.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Recente projecten

Nieuw bedrijfspand voor We Enable Climbers

Opdrachtgever
Hercuton
Oplossingen
Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde

Voetbalvereniging maakt nodige duurzame stappen

Opdrachtgever
Voetbalvereniging DBGC
Oplossingen
Duurzame energie, Werktuigbouwkunde

Ontvang onze nieuwsbrief