Onderhoudsovereenkomst Cosun Beet Company werpt vruchten af

Disciplines
Industriële automatisering

Bij Cosun Beet Company in Puttershoek draaien de machines 24 uur per dag voor de productie van allerlei suikerproducten, zoals suikerklontjes en poedersuiker. Met een onderhoudsovereenkomst zorgt Hoppenbrouwers ervoor dat alles op rolletjes loopt. Hoppenbrouwers ontwikkelt, installeert, beheert en onderhoudt de systemen én denkt mee over optimalisaties in het productieproces. “Onze samenwerking voelt als een partnerschap”, vindt Martin Hooijmeijer, Teamleider Technische Dienst bij Cosun Beet Company.

Hoppenbrouwers doet een groot deel van de industriële automatisering. Het bedrijf ontwerpt de nieuwe besturing van productielijnen, bouwt besturingssoftware en installeert, test en stelt installaties in bedrijf. En Hoppenbrouwers doet de nazorg: het bedrijf checkt of de installatietechnisch nog in goede staat is en of computers niet zijn volgeraakt. “Door de jarenlange samenwerking, kent Hoppenbrouwers het product én het productieproces op zijn duim”, vertelt Sjef Borgmans, Projectleider bij Hoppenbrouwers.

Daarom intensiveerde Martin de relatie met Hoppenbrouwers, om Cosun Beet Company verder te verbeteren. “Zij hebben veel kennis en expertise om ons vooruit te helpen. Naast de industriële automatisering ondersteunen ze ons ook bij het upgraden van systemen, het aanpakken van achterstanden én het verbeteren van productieprocessen.”

Procesoptimalisatie

“Het beheer van onze systemen ligt bij Hoppenbrouwers. Bij storingen kunnen we ze dag en nacht bellen. Dat moeten we dan ook dóen. Mijn collega’s weten dat inmiddels: we hoeven problemen niet altijd zelf op te lossen.” Al snel merkte Martin dat Hoppenbrouwers daadwerkelijk áltijd klaarstaat. “Bij de opstart van een nieuw systeem hoef ik niet te vragen of er om 6 uur ’s ochtends iemand aanwezig is op locatie, ze begrijpen hoe belangrijk dat is en regelen dat. Hoppenbrouwers zet alles op alles om ervoor te zorgen dat wij kunnen blijven produceren.”

De intensievere samenwerking bracht ruimte voor meer projecten. Zo haalde Cosun Beet Company het afgelopen jaar achterstanden in keuringen in. “Onze machines moeten regelmatig worden gekeurd in verband met wet- en regelgeving omtrent veiligheid. Hoppenbrouwers is daarvan op de hoogte en kan ons daarin dus uitstekend adviseren. Met hun hulp zorgen we ervoor dat onze installaties voldoen aan de steeds strenger wordende wetten en regels. Voorheen was ons doel 20% per jaar te keuren, maar door de strengere wet- en regelgeving is dit verhoogd naar 33%. Door de hulp van Hoppenbrouwers konden we direct aan deze aangescherpte eisen voldoen.”

“We maken enorme stappen in automatisering en procesoptimalisatie.”

Kleine verbeterpunten in het productieproces, waar Cosun Beet Company regelmatig tegenaan loopt, verdwijnen op de achtergrond als ze niet direct worden aangepakt. Daarom is er een service-engineer op locatie. Sjef: “Die kent de klant én het systeem. Hij kijkt mee en past direct het besturingssysteem aan als dat kan. Dat zorgt pas écht voor optimale productieprocessen.”

Uitstekende samenwerking

In een wereld waarin automatisering een steeds belangrijkere rol speelt, is het volgens Martin niet realistisch om alle elektrotechnische zaken bij één persoon in de organisatie neer te leggen. “Daarom is het belangrijk dat je een partner hebt die je daarin ondersteunt. Iemand die direct dingen oppakt, snel schakelt en het totaalplaatje levert. Hoppenbrouwers voldoet aan dat plaatje. Hebben we een stuk van een bepaalde kabel nodig, dan regelt Hoppenbrouwers dat. Is er een storing? Dan komen ze langs. En er is dus ook regelmatig iemand op locatie aanwezig. Dat is de service waar je op hoopt. En het werpt zijn vruchten af. We maken enorme stappen in automatisering en procesoptimalisatie, waardoor we onszelf nu én in de toekomst blijven verbeteren.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief