Ombouwen zonder zorgen

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Heerlijk werken bij Praxis Renesse

Hoppenbrouwers Techniek bouwde in anderhalf jaar tijd 42 Formido’s in Nederland om naar Praxis. “Je mag Hoppenbrouwers gerust de hofleverancier van Praxis noemen” zegt Mark Lemsom, eigenaar van Praxis Rennesse. “Ons project was extra speciaal omdat we niet op dezelfde locatie bleven maar naar een andere bedrijfslocatie in Renesse verhuisden. Pal naast Mijn Thuis de Schouwse en BPG De Schouwse, mijn twee andere winkelformules. Belangrijkste uitgangspunt was dat we op onze nieuwe Praxis-locatie heerlijk kunnen werken; warm genoeg in de winter en koel genoeg in de zomer.”

Vertrouwen door passie en professionaliteit

In de aanloop naar het nieuwe pand kende Mark Lemsom aardig wat tegenslag. Zo kwam de bouwvergunning pas op het allerlaatste moment rond. Hij liet zich niet ontmoedigen, maar zenuwslopend was het wel. Mark Lemsom: “Daarom was de samenwerking met Hoppenbrouwers zo’n verademing. De soepelheid waarmee ze met alle uitdagingen in de praktijk omgaan! Al vanaf de eerste kennismaking met Colin Bink in Dongen had ik het volste vertrouwen in een goede afloop. Het hoofdkantoor van Praxis had Hoppenbrouwers aanbevolen, maar ik wilde zelf ook de klik voelen. Die was er. Tijdens het eerste gesprek met het retailteam in Dongen vertelde Colin gepassioneerd over Hoppenbrouwers en het werken in teams, die zelf verantwoordelijk zijn voor jouw project. Waar nodig worden kennis en capaciteit van andere teams ingeschakeld. Deze passie én de professionaliteit gaven voor mij de doorslag om mijn handtekening onder de offerte te zetten. Natuurlijk is het ook een voordeel dat het retailteam van Hoppenbrouwers al ervaring had met de ombouw van vele andere Praxis-vestigingen.”

Ombouwen zonder zorgen

“Colin Bink en Jurgen Thiel werden mijn aanspreekpunt op kantoor, terwijl René Wester en Berend Swiersema dat op locatie waren. Ik vond het prettig om te weten bij wie ik met vragen terechtkon; er was altijd een aanspreekpunt.

Om alles binnen de ombouwtijd van zes weken voor elkaar te krijgen, startte begin 2019 een groot team van Hoppenbrouwers op onze nieuwe locatie. Voor elke discipline (elektra, water, brand, inbraak) waren er mensen, die zélf wisten wat er moest gebeuren. Ik hoefde me geen zorgen te maken. Ongekend dat iedereen in de chaos wist wat hem te doen stond. Ik heb met Jeroen, Sjoerd, Jurgen, Colin, Rene en Berend tijdens deze verbouwing echt een band opgebouwd. Aan hun enthousiasme merkte ik dat zij het extra gaaf vonden om in een leeg pand alle installaties vanaf nul aan te leggen. Op een gezellige manier maakten we er samen iets moois van. Daar deed ik zelf ook aan mee; bijna elke dag zorgde ik voor een Zeeuwse lekkernij voor die gasten. De wereld draait alleen als we samenwerken. Door dit samenspel hebben we nu een goed functionerende fijne installatie waardoor het heerlijk werken is bij Praxis Renesse.”

Jurgen Thiel startte in 2018 bij Hoppenbrouwers Techniek als werkvoorbereider. Daarvoor werkte hij in de buitendienst. Vanuit zijn wens om door te groeien, bezocht hij de open dag bij Hoppenbrouwers in Dongen. Daarna ging het balletje snel rollen. In dit project Praxis Renesse had Jurgen Thiel de regie in handen.

Alle disciplines in één project

Jurgen: “Het allerleukste in dit project was de samenwerking met de klant. Ondernemer Mark Lemsom werd van ieder voorstel van ons enthousiast. Mede door zijn energieke en positieve instelling hebben we in dit project fijn samengewerkt. Ik had het gevoel dat we hem echt konden ontzien, zoals bij het verzwaren van de nutsaansluiting. Naast de wekelijkse bouwvergaderingen, informeerde ik regelmatig telefonisch naar de vorderingen op locatie.  Ook als het volledig volgens planning verliep, vond hij die betrokkenheid prettig. In dit project zat echt alles; zowel E als W en beveiliging. Natuurlijk is dat her en der nog wat zoeken naar de meest handige aanpak, maar het is gelukt om alles in de geplande bouwtijd voor elkaar te krijgen. Dat is het leuke aan het werken in de retail; het tempo ligt hoog, je moet er in het hele proces bovenop zitten.”

Het allerleukste in dit project was de samenwerking met de klant

Jurgen ThielWerkvoorbereider Hoppenbrouwers

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief