Nieuwe beveiligingsinstallaties bij het St. Willibrordgymnasium

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek Technisch Beheer

Naar aanleiding van een controle van de brandweer, ging het Sint Willibrord Gymnasium in Deurne op zoek naar een geschikte partner om de brandbeveiliging van het gebouw te optimaliseren. Conrector Hans Mathijssen vertelt: “Als school moeten én willen we graag aan alle veiligheidsnormen voldoen, maar we hebben ook een beperkt budget. Dankzij Hoppenbrouwers zijn we weer klaar voor de toekomst. En dat voelt goed!”

“Het gebouw van het Sint Willibrord Gymnasium is vrij eenvoudig; het is één verdieping, met heel veel ramen en deuren. Tijdens onze jaarlijkse oefening staan álle 450 leerlingen binnen 2,5 minuut buiten. Om die reden hebben nooit aan een meer geavanceerde brandmeldinstallatie gedacht”, aldus conrector Hans Mathijssen. “Tot begin 2019 de brandweer op school langskwam voor een controle. Er moest een nieuwe brandmeldinstallatie komen. Er was er al wel één, maar die voldeed niet meer.”

Maatoplossing

De school werkt waar mogelijk samen met lokale partners. “Zo kwam – alweer zo’n 20 jaar geleden – Hoppenbrouwers (toen nog EVB electrical services) op ons pad”, vertelt Hans. Zodoende klopte hij ook nu weer bij Hoppenbrouwers aan.

“Ik moest wel even slikken van het eerste voorstel”, bekent hij. “Voor een kleine school als die van ons is dit een flinke hap uit de begroting. Hoe konden we dit nu het beste aanpakken? Hoppenbrouwers’ Marc van Oosterhout kwam al snel met een nieuw voorstel, voor een brandmeldinstallatie op maat. Deze voldoet aan alle regels, past bij ons gebouw én was een stuk betaalbaarder. Ook de gemeente en de brandweer konden zich vinden in deze optie. De rol die Marc hierin heeft genomen vind ik prettig; heel klantgericht en professioneel.”

“Hoppenbrouwers maakte een systeem op maat voor onze school”

Alarm

De brandmeldinstallatie is ondertussen geïnstalleerd. Hans: “Bij calamiteiten kunnen we nu óveral in de school alarm slaan, voorheen kon dat maar op één plek. Er gaat dan een behoorlijk geluidssignaal door de school, zodat iedereen meteen weet dat er iets aan de hand is. Hoppenbrouwers heeft ons ook geleerd om met het systeem om te gaan; technisch en praktisch. Fijn!”

Prettig partnerschap

Hans is blij met het resultaat. “We voldoen nu weer aan de brandveiligheidsnormen! Dankzij de betrokkenheid en het meedenken van het team van Hoppenbrouwers. Hun service is ook gewoon goed. Als er iets is, hoeven we maar te bellen. Soms is dat gewoon nodig. Ik heb ooit meegemaakt dat een inbraakalarm iedere 10 minuten afging, dat kun je niet hebben op een school. In dat soort situaties staat Hoppenbrouwers snel voor je klaar. Wat wil je nog meer?”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief