Nieuwbouw voor Knapen Trailers B.V.

Eerste samenwerking EVB eclectrical systems en Hoppenbrouwers

Knapen Trailers B.V. in Deurne is sinds 1984 specialist in het ontwikkelen en produceren van lichtgewicht schuifvloertrailers (walking floors). Knapen Trailers is één van de meest innovatieve en servicegerichte opleggerfabrikanten binnen de Europese markt. Op het industrieterrein Kranenmortel aan de Liesselseweg hebben zij in september 2015 hun nieuwbouw pand opgeleverd.

Peter Joosten, Directeur van Knapen Trailers; “We hebben een productiebedrijf waar we de aluminium trailers produceren, een servicebedrijf voor schadeherstel, reparatie en onderhoud en service. En Trailned is ons bedrijf voor de verkoop en verhuur van trailers.

Sinds 2005 hebben we de serviceactiviteiten uit ons productiebedrijf gehaald en apart verder laten gaan. We wilden zo verder groeien. Dit lukte en nu, 10 jaar later, deed zich de mogelijkheid voor om een nieuw pand neer te zetten voor het servicebedrijf en Trailned. Het pand is niet veel groter maar we kunnen drie trailers meer kwijt en het pand is qua routing en magazijn efficiënter ingericht. Op het terrein hebben we ruim 140 parkeerplaatsen voor trailers en het is nog mogelijk hier in de toekomst uit te breiden. Het pand sluit precies aan op onze wensen en eisen voor het servicepunt.

Wat zou je anders doen als het jouw pand was?

Voor dit project hebben we een adviseur in de hand genomen waarmee we goed gekeken hebben naar de functionaliteit van het pand. Bij drie installateurs hebben we de vraag neergelegd of ze het project wilden uitrekenen en een planning wilden maken. Daarbij stelden we de vraag:
wat zouden jullie anders doen als je zelf eigenaar van het pand zou zijn?  EVB electrical systems kwam hier als beste uit de bus.

Ik ken Jos van Bussel persoonlijk en ik wilde de opdracht ook graag in de omgeving houden. Hoppenbrouwers Techniek kwam als onderaannemer van EVB via de achterdeur binnen voor het realiseren van de brandmeld-, ontruimings- en inbraakinstallatie.

Onafhankelijk en energie verlagend

Energieverlaging was voor ons een belangrijk punt tijdens de nieuwbouw. We proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en onafhankelijk van de grote nutsbedrijven. We wilden een gasloos gebouw door middel van een aardwarmtesysteem en hier zou de elektrotechnische installatie bij aan moeten sluiten. We hebben bewust gekozen voor LED-verlichting en kunnen deze dimmen als het nodig is. Verder is domotica toegepast om functionele zaken die we belangrijk vinden te kunnen automatiseren.

Wanneer er in of rondom het pand een sabotage plaatsvindt dan gaat alle verlichting aan. Het zorgt voor een extra stukje beveiliging en EVB heeft ons daarin goed geadviseerd. Het pand is inmiddels opgeleverd dus we kunnen de nieuwbouw terug gaan verdienen.De onderlinge samenwerking met de bouwkundig aannemer, de W-installateur en de E- installateur is goed gegaan.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief