Ruim 30 km kabel verwerkt voor het nieuwe waterstofvulstation in de Antwerpse haven

Nieuw waterstofvulstation Air Liquide Antwerpen

Kees Kouwenburg, Projectleider Hoppenbrouwers: “Het Franse chemiebedrijf Air Liquide heeft een productie-unit voor waterstof in de Antwerpse haven. In maart 2014 zijn we gestart met de werkzaamheden voor de bouw van een nieuw waterstofvulstation voor tankwagens. Het station biedt plaats voor acht tankwagens die straks binnen acht uur gevuld zijn in plaats van de huidige 14 uur. Hoppenbrouwers kreeg binnen dit project de opdracht om het installatiegedeelte aan te leggen.

Onze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het goot- en kabelwerk , datanetwerk, de installatie van terreinverlichting, veiligheidsaarding vanwege de gasomgeving en de noodstoppen voor deze acht tank boxen. Inmiddels is er ruim 30 kilometer aan kabel verwerkt en hebben we met een gemiddelde capaciteit van tien medewerkers de werkzaamheden gerealiseerd. In augustus 2014 is het project opgeleverd en het station is sinds november 2014 officieel geopend.”

"In augustus 2014 is het project opgeleverd en het station is sinds november 2014 officieel geopend.”

Kees KouwenburgAir Liquide

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief