Het complete plaatje voor nieuw kantoorgebouw Easyflex

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek

Softwarebedrijf Easyflex, verhuisde in 2019 naar een nieuw kantoorpand. Voor de start van de bouw in 2018 zocht Easyflex samen met Zwaluwe Bouw een partij die kon helpen met elektrotechnische installaties en beveiligingsinstallaties. “We wilden samenwerken met een gerenommeerd bedrijf uit de regio. Hoppenbrouwers hielp ons al eerder met het onderhoud en de service op het gebied van beveiliging. Onze ervaringen waren goed en daarom was de keuze snel gemaakt”, legt directeur Mark Remie uit.

Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan ongeveer honderd mensen. Elektra, zonnepanelen, warmtepompen, beveiligingsinstallaties en connectiviteit: het complete plaatje moest gerealiseerd worden. Dat vraagt om maatwerk.

Visie in beeld

Easyflex, Hoppenbrouwers en Zwaluwe Bouw gingen regelmatig met elkaar om de tafel in bouwvergaderingen. Projectcoördinator Beveiliging Henny Broeders van Hoppenbrouwers legt uit wat dat opleverde: “Het is een uitdagende klus om technisch invulling te geven aan de visie van een bedrijf. Tijdens onze gesprekken kregen we in de gaten dat Easyflex écht iets bijzonders wilde: in een zo duurzaam mogelijke omgeving een prettige en veilige werkplek voor hun medewerkers creëren, met een perfecte afwerking. Daarom namen we de betrokkenen mee naar verschillende leveranciers.”

“Hoppenbrouwers bracht ons goed op de hoogte van de mogelijkheden”, vertelt Mark. “Welke opties waren er omtrent duurzame verlichting? En hoe konden we zorgen dat alle schermen uitgaan als iedereen het gebouw verlaat? Op die vragen kregen we antwoord. Door de enorme betrokkenheid kunnen wij niet anders dan tevreden zijn.”

“Hoppenbrouwers biedt uitstekende kwaliteit én goede communicatie”

Duurzaam gebouw

Hoppenbrouwers regelde alle elektra en bekabeling. Het gebouw is verder voorzien van de nieuwste technieken. Zo is er inbraaksignalering die samenwerkt met de verlichting in het pand. Daarnaast is de toegang geautomatiseerd en zijn er bepaalde gebieden afgeschermd voor bezoekers, zodat zij onder begeleiding door het pand moeten lopen. De technische ruimtes zijn extra beveiligd met rookdetectie. En er wordt automatisch gecheckt of de ramen gesloten zijn bij het verlaten van het pand.

Henny: “Normaal gesproken kijken wij vooral naar de functionaliteit van onze systemen. Nu was het zaak dat alles er ook tiptop uitzag.” “Wij vragen veel”, beaamt Mark. “Maar we hebben ook een nieuw en duurzaam gebouw, zonder gas en met zonnepanelen, modern ingericht en mooi afgewerkt. Dan wil je ook een frisse en goede start maken en moet het er goed uitzien.”

Goede communicatie

Mark blikt tevreden terug op het gehele project. “Onze samenwerking verliep vanaf dag één zonder slag of stoot. De medewerkers van Hoppenbrouwers bieden uitstekende kwaliteit én communiceren goed. Een hele fijne combinatie, die in de bouwsector niet vanzelfsprekend is.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief