Nieuw bedrijfspand voor We Enable Climbers

Disciplines
Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

We Enable Climbers groeide (weer) uit haar jasje en was toe aan een nieuw bedrijfspand. In thuisbasis Breda staat inmiddels een kantoor van 800 m2. Hoofdaannemer Hercuton vroeg vaste samenwerkingspartner Hoppenbrouwers om mee te denken en te werken aan de E- en W-installaties.

Hoppenbrouwers zat vanaf het begin aan tafel en dat bleek een goede zet. “We kunnen zo ongeveer alles op het gebied van installaties verzorgen”, vertelt Jaap Schaffelaars, Vestigingsleider bij Hoppenbrouwers Dongen. “Bij dit project gaat het om de E- en W-installatie, de brandmeld-, bewakings-, en camerabeveiligingsinstallatie en het toegangscontrolesysteem. Bijzonder is dat de opdrachtgever persoonlijk aanschoof in de voorbereidingsfase. Als je zo dicht bij de eindgebruiker zit, merk je ook hoe blij ze zijn met het pand, daar doe je het uiteindelijk voor.”

Wind tegen

Snel stijgende prijzen van bouwmaterialen vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, gevolgd door een voorlopige stop op de aansluiting van nieuwe bedrijven op het elektriciteitsnet. Zo zag het bouwplaatje er in 2022 uit voor dit project. Geen ideale start. Uiteindelijk werd duidelijk dat We Enable Climbers, dé specialist in klimmateriaal voor professionals op hoogte, sportklimmers, alpinisten en outdoor bedrijven, aanspraak maakte op een kleingebruik aansluiting, dus kon de bouw worden hervat.

Het energievraagstuk

Omdat de energievoorziening een belangrijk aandachtspunt is, popt bij alle keuzes die gemaakt moesten, en moeten worden, de vraag op: ‘Wat zijn de gevolgen voor het energieverbruik in het pand?’ Jaap: “Om problemen in de stroomvoorziening te voorkomen, zijn we aan het kijken of we een energiemanagementsysteem toe kunnen gaan passen in combinatie met een batterijsysteem dat ervoor zal zorgen dat de stroom in de toekomst op het juiste moment op de juiste plek komt. Het doel is de installatie zo naar een hoger niveau te tillen. Het heeft wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk wordt het echt iets moois.”

Duurzaam en comfortabel

Naast een toekomstig energiemanagementsysteem beschikt het gasloze gebouw nu al over een warmtepomp en zonnepanelen. “Verder heeft het een W-installatie die niet alleen duurzaam is, maar ook zorgt voor een comfortabele werkomgeving voor de medewerkers”, vertelt Jaap. “In het kantoor blijven de installaties in het zicht, we hebben ons best gedaan om alles zo netjes mogelijk te installeren.” Hoogstaand technisch installatiewerk waar het klimmaterialenbedrijf nog jaren op kan bouwen en vertrouwen.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief