Na vervanging brandmeldinstallatie kiest MVGM voor volledige ontzorging

Disciplines
Beveiliging

Vernieuwen, aanpassen en vervangen. Aan Hoppenbrouwers de taak om de openbare brandmeld- en ontruimingsinstallatie aan te pakken binnen het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Een hele operatie die alleen succesvol kan zijn wanneer alle partijen optimaal samenwerken. “Goed om te zien dat Hoppenbrouwers zorgvuldig omgaat met het plannen van de werkzaamheden. Voor ons als VvE-beheerder is het van belang dat de winkelier zo min mogelijk last heeft van alle werkzaamheden”, aldus Wouter van Iersel, Technical Manager bij MVGM.

Het huidige brandmeldsysteem in winkelgebied Pieter Vreedeplein is toe aan vervanging. Opdrachtgever MVGM vroeg Hoppenbrouwers mee te denken over een compleet nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie. “Er ging een lang traject aan vooraf, waarin we het project inzichtelijk hebben gemaakt”, vertelt Wouter van Iersel, Technical Manager bij MVGM. “We kozen voor Hoppenbrouwers, omdat zij als lokale totaalinstallateur altijd dichtbij zijn én omdat ze een compleet plan aanboden voor het vervangen van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Het is prettig om te weten dat ze zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties installeren en onderhouden. Dat schept vertrouwen.”

Hoppenbrouwers in actie voor MVGM

Het Pieter Vreedeplein wordt voorzien van een complete brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Deze installatie bestaat uit zeven brandmeldcentrales (waarvan één sprinklermeldcentrale), die binnen een netwerk met elkaar gekoppeld zijn. De grote ontruimingscentrale, op basis van type A ontruiming (systeem op basis van luidsprekers), is op zijn beurt gekoppeld aan de brandmeldinstallatie. Daarnaast worden er drie nieuwe geografische brandmeldpanelen op A0 formaat geïnstalleerd. Vanaf 1 januari jl. neemt Hoppenbrouwers ook het totaalbeheer- en onderhoud oor zijn rekening.

“We kozen voor Hoppenbrouwers, omdat zij als lokale totaalinstallateur altijd dichtbij zijn én omdat ze een compleet plan aanboden voor het vervangen van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie."

Wouter van IerselMVGM

Lus voor lus

Omdat het oude brandmeldsysteem niet langer betrouwbaar is, was het zaak om zoveel als mogelijk over te zetten naar een Hoppenbrouwers-installatie. Luuk Wouters, Projectcoördinator bij Hoppenbrouwers: “We hebben hiervoor een tijdelijke koppeling gemaakt tussen de oude en de nieuwe installatie om zo meldingen van elkaar te kunnen inzien en de benodigde sturingen te kunnen verrichten. Denk hierbij aan het sturen van de ontruimingsinstallatie of het sturen van de liften bij een brandmelding.

Winkeliers op één

Een complete brandmeldinstallatie vervangen heeft wat voeten in de aarde. Het Pieter Vreedeplein telt 26 winkelpanden plus evenzoveel huurders. Jeroen van den Hoof, Projectleider bij Hoppenbrouwers: “Omdat de winkels open moeten blijven, vond er een goede afstemming plaats met de winkeliers. We hebben iedere winkelier bezocht en verteld wat we gaan doen en vooral wanneer we dit willen doen.” Wouter: “Goed om te zien dat Hoppenbrouwers dit zorgvuldig aanpakt. Voor ons als VvE-beheerder is het van belang dat de winkelier zo min mogelijk last heeft van alle werkzaamheden.”

Even bijpraten

Om op de hoogte te blijven van planning en voortgang komen Hoppenbrouwers en MVGM eens per twee weken bij elkaar. “Zo’n overleg wordt aan de hand van een vraag- en antwoordenlijst gevoerd”, geeft Wouter aan. “Wij weten precies welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd. Je kunt merken dat Hoppenbrouwers veel ervaring heeft met dit soort projecten. Ze schakelen snel en schalen direct op waar nodig. Ook het vooruitkijken en -plannen wat Hoppenbrouwers doet, zorgt voor veel rust.”

 

Op naar een duurzame samenwerking

In juni 2024 is de klus geklaard. Wouter: “We hebben Hoppenbrouwers ook voor het totaalbeheer- en onderhoud gevraagd, omdat we er vertrouwen in hebben dat zij de installatie waarborgen en dat er direct opvolging wordt gegeven aan eventuele calamiteiten. In deze is het belangrijk dat er voor snel herstel wordt gezorgd en dat de bedrijfsvoering van de huurders niet in het geding komt. Als alles verloopt zoals wij denken dat het verloopt, gaan we een duurzame en prettige samenwerking tegemoet.”

Samenwerken met MVGM

“Het is heel fijn samenwerken met MVGM”, zegt Luuk. “Als er een belangrijke taak gepland staat, belt Wouter aan het eind van de dag om te vragen hoe de klus is verlopen. Hij is echt betrokken. Dat maakt het samenwerken nog prettiger.”

Jeroen vult aan: “Door het jarenlang samen optrekken en vormgeven van de werkzaamheden zitten we als opdrachtgever en opdrachtnemer op één lijn. Dit werkt fijn, omdat je vaak aan een half woord van elkaar genoeg hebt om te weten wat de ander bedoelt of nodig heeft. Zo weten wij dat MVGM van ‘snel maar adequaat’ handelen houdt, hier kun je op inspelen. Ook zijn we proactief in plaats van reactief. Op deze manier bereik je het meest met elkaar. En dat dit gewaardeerd wordt, merken we ook in de samenwerking.”

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.
We denken graag met je mee.

Neem contact op

Contact met specialist

Ons team staat voor je klaar.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief