M&G Group Assen zet grote stappen met nieuwe Oxycom units

Disciplines
Duurzame energie Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Een bijzondere aanschouwing: het hijsen van nieuwe Oxycom units. Voor M&G Group in Assen werden er met een speciale kraan tijdens de bouw Oxycom units op het dak gehesen en op hun plek gezet. Met hun expertise en innovatieve aanpak zet de M&G Group zich in voor het bevorderen van duurzaamheid en het bieden van hoogwaardige installatiediensten. Wij verzorgden hier verschillende elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. 

Oxycom units, een nieuw concept

De Oxycom units zijn een nieuw concept, welke nu al voldoet aan de eisen die gesteld zijn in Paris Agreement van 2050. De technologie van deze units is gebaseerd op ventilerend koelen, waarbij het energieverbruik circa 90% lager ligt dan van conventionele airconditioners. Daarnaast hebben de units een geïntegreerde luchtafvoer, ook wel IntrCooll Plus genoemd, waarbij in één sparing de luchttoevoer en luchtafvoer samen zit.
Bij M&G Group in Assen gebruiken de 16 stuks Oxycom units de hoge interne warmte in de winter om de onderdruk die ontstaat door procesafzuiging te compenseren. De warme lucht wordt gefilterd, gemixt met verse buitenlucht en verdeeld over de werkvloer middels luchtkanalen. Dit bespaart zo’n 40% verwarmingskosten. In de lente en herfst wordt er gebruik gemaakt van vrije koeling.

Uitdagingen

De grootste uitdaging voor Hoppenbrouwers tijdens de bouw waren de lange levertijden voor de warmtepompen. We hebben daarom tijdelijk warmte gegenereerd met elektrische ketels om het kantoor te verwarmen, zodat onze klant in de warmte zat. Daarnaast vonden er net voor de start van de werkzaamheden in het kantoor grote en ingrijpende veranderingen plaats, zo ook in de energievoorzieningen van de trafo’s. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen, maar deze wisten we goed te tackelen. Gaandeweg de bouw hebben we ook veel installaties extra aangebracht ten behoeve van de procesinstallaties.

De elektrotechnische- (en beveiligings-) installaties bestonden uit een data installatie, inbraakinstallatie, CCTV, geluidsinstallatie, toegangscontrole en regeltechniek. Onze werktuigbouwkundige teams hebben de luchtbehandelingskasten geïnstalleerd, en daarnaast de verwarming, koeling en HWA en NO.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief