LED-verlichting maakt zichtbaar verschil

Disciplines
Elektrotechniek

Bijna buren ABS Den Elzen en Hoppenbrouwers Techniek liggen nog geen 500 meter van elkaar vandaan op bedrijventerrein Steenakker in Breda. Een eerste kennismaking was dan ook niet meer nodig. Wat wel nodig was? Betere verlichting. Verlichting die voldoet aan de vereiste luxwaarde én die duurzaam is.

Met Hoppenbrouwers Techniek op Veldsteen 23 en ABS Den Elzen aan de Korte Huifakkerstraat 20 was het 1 + 1 = 2 toen het autoherstelbedrijf om nieuwe verlichting verlegen zat. De aanvraag om een offerte op te stellen, kwam bij Projectleider Niels Helmink terecht. Niels: “ABS werkte nog met tl-verlichting. Het nadeel van tl-verlichting is dat het op den duur vergeeld en minder lichtopbrengst oplevert. Hierdoor lijkt het alsof je in het schemerlicht werkt. Voor een autoherstelmonteur is dit verre van ideaal.”

Win-win-win

Dus was het tijd om de oude verlichting te vervangen voor LED-verlichting. En wel om meerdere redenen vertelt Niels: “Een aantal automerken eist dat hun auto’s onder een bepaalde lichtopbrengst worden gerepareerd. Automonteurs zien dan beter wat ze doen en dat komt ten goede van de reparaties. Ook is LED-verlichting duurzamer. Iets wat onze klant toejuicht. Daarnaast stemden we de LED-verlichting af op de kleur ‘daglicht’. Bewezen is dat de daglichtkleur en de verbeterde lichtopbrengst bijdragen aan een prettige werkomgeving.”

De wensen van ABS Den Elzen

  • Geen donkere hoeken.
  • 800 lux op werkbladniveau (75cm van de grond).

Bijzonder snel

Dat een technische ingreep geen invloed hoeft te hebben op de dagelijkse werkzaamheden binnen een bedrijf, bewijst deze opdracht maar weer eens. “De lichtlijnen waar de tl-armaturen aan hingen, gebruikten we opnieuw”, legt Niels uit. “We zijn daarin gefaseerd te werk gegaan, door de verlichting één op één uit te wisselen. Hierdoor konden de autoherstelmonteurs gewoon hun werk blijven doen. Op maandag startten we en op de vrijdag van diezelfde week plaatsten we de laatste armaturen. Natuurlijk lieten we ABS niet met de oude verlichting zitten. Deze is milieuvriendelijk afgevoerd.”

ABS Den Elzen Groep heeft 8 vestigingen in Zuidwest Nederland. Er werken ruim 170 medewerkers die gespecialiseerd zijn in het herstel van de nieuwste elektrische auto’s van merken zoals: Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, TESLA, Jaguar en Land Rover.

Daden bij woorden

Het autoherstelbedrijf uit Breda is blij met de nieuwe verlichting. Zo blij zelfs, dat Hoppenbrouwers Techniek binnenkort start met de vervanging van de verlichting in vestiging Roosendaal van ABS Den Elzen. Joost den Elzen, algemeen directeur ABS Den Elzen: “Wij zijn met ABS Den Elzen gericht op de nieuwste auto, waaronder ook veel elektrische auto’s. Dat vraagt investering in opleiding, equipment en daar hoort ook hele goede verlichting bij. De samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek is prettig. Ze komen hun afspraken na en wij werken graag samen met lokale partners. Op deze manier proberen wij reciprociteit op te bouwen met lokale partners.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief