VCK start op het Green Mountains Logistic Park

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Drie jaar geleden stond het Green Mountaints Logistics Park nog helemaal leeg. Inmiddels is het gebied gevuld met diverse bedrijfshallen, elk van ongeveer 25.000 vierkante meter. Logistieke dienstverlener VCK groeit flink en moest uitbreiden. 200 werknemers trekken in maart 2021 naar een spiksplinternieuwe bedrijfshal op het Green Mountains Logistics Park. Aannemer Pleijsierbouw nam de bouw van het pand voor zijn rekening, Hoppenbrouwers was verantwoordelijk voor de E- en W-installaties.

Het pand voor VCK behoort tot fase drie van het Green Mountaints Logistics Park-project. Ruud Bakx, projectleider bij Hoppenbrouwers: “Al sinds 2014 werken we regelmatig samen met Pleijsierbouw. Voor dit project zocht het bedrijf weer de samenwerking op. In fase een en twee van het project verzorgden we de E- en W-installaties voor de eerste panden op het terrein. Daarna zijn we verdergegaan met dit pand. Toen bleek dat huurder VCK extra wensen had met betrekking tot E- en W-installaties, pakten we door. We gingen met ze om de tafel en kregen de opdracht de extra wensen die zij hadden tijdens de bouw te verwerken.”

Een serieus bedrijf

VCK had extra elektrische aansluitingen nodig, onder andere voor de machines die ze gebruiken. Daarnaast waren er voedingen nodig voor verlichting in de hal. En er moesten wandgoten in de kantoren komen, voor stopcontacten, en een keuken met diverse voorzieningen. Brennus van der Klaauw, Managing Director bij VCK, kende Hoppenbrouwers nog niet. “Toch gaf Hoppenbrouwers ons het vertrouwen met het project aan de slag te gaan. We zagen een serieus bedrijf, niet te groot en niet te klein, met een flexibel team met mensen die weten waar ze het over hebben én een hele kundige backoffice.”

Elektrotechnische, werktuigbouwkundige én beveiligingsinstallaties

Het team van Pleijsierbouw betrok Hoppenbrouwers vanaf het prille begin bij dit project. Bert Groen, projectcoördinator van Pleijsierbouw: “Op die manier was Hoppenbrouwers ook tijdens het voorstadium van de bouw al op de hoogte van het reilen en zeilen van het project. En konden we hen om advies vragen over de mogelijkheden. Dat we Hoppenbrouwers vervolgens voor extra services door konden verwijzen naar onze klant, VCK, is prettig. Zo maken we allemaal optimaal gebruik van elkaars expertise, maar blijven we ook continu op de hoogte van het complete plaatje.”

“Van de ruwbouw tot het realiseren van alle huurderswensen.”

In eerste instantie kreeg Hoppenbrouwers van Pleijsierbouw de opdracht voor de implementatie van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, en van VCK de opdracht voor extra elektrotechnische installaties. Maar al snel kwam bij VCK de wens naar boven voor een inbraak-, toegangscontrole- en camera-installatie. Brennus: “Omdat Hoppenbrouwers gedurende het gehele project al betrokken was én we een goed gevoel bij het bedrijf hadden, kozen we ervoor onze samenwerking uit te breiden. Er is veel kennis en dat zie je in het eindproduct. Professioneel advies, uitstekende kwaliteit, een gevoel van rust en prettige mensen: het kenmerkt Hoppenbrouwers. Dat binnen Hoppenbrouwers iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen sectie, maakt de samenwerking helder.”

Ook contact in het coronajaar

Volgens de drie heren verliep de samenwerking voorspoedig. “Zelfs in het coronajaar”, vertelt Ruud. “Normaal gesproken gaan we tijdens zo’n groot project regelmatig met elkaar om de tafel. Dat kon nu niet. Daarom planden we online momenten in, zodat we geen informatie konden missen.” Ook Bert vond de samenwerking en het contact prettig. “Hoppenbrouwers legt geen zaken bij ons neer om vervolgens af te wachten. Ze zijn proactief en nemen zelf het initiatief. Daardoor werden wij ontzorgd.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief