IMG verduurzaamt met hulp van totaalinstallateur om de hoek

Disciplines
Duurzame energie Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

Goede hulp hoeft niet van ver te komen. De organisatie Internationale Meubel Groep (IMG) uit Etten-Leur was toe aan de volgende duurzame stappen en zocht contact met Hoppenbrouwers Techniek. Vestiging Breda kwam aan tafel te zitten en in een looptijd van een jaar werd het IMG-pand voorzien van diverse elektrotechnische, werktuigbouwkundige en PV-installaties.  

Dat deze klant aan Projectleider Niels Helmink en zijn team werd toegewezen, is geen toeval. “IMG zit in Etten-Leur en een van mijn werkvoorbereiders woont ook in Etten-Leur, dus die koppeling was snel gemaakt”, vertelt Niels. “De wens vanuit IMG is in één woord te vangen: verduurzamen. Samen bekeken we waar welke winst viel te behalen qua energiekosten. Er bleek genoeg mogelijk te zijn, ook op het gebied van subsidie. Uiteindelijk werd er gekozen voor onder andere een warmtepomp, een PV-installatie op het dak en daarbij ook alle elektrotechnische werkzaamheden, waaronder het vervangen van de hoofdverdeelkast.”

Optrekken als totaalinstallateur

Bijzonder aan dit project is dat alle disciplines binnen Hoppenbrouwers vertegenwoordigd zijn en dat er zowel vestiging- als team overstijgend is gewerkt. Niels: “We zijn vanuit Breda opgetrokken als totaalinstallateur. Uitvoerend is de elektra onder leiding van Johan van der Hoeven gedaan. De werktuigbouwkundige werkzaamheden zijn gerealiseerd door onze werkvoorbereider Ronald van Oers. Voor de derde discipline, de PV-installatie, klopten we aan bij vestiging Kaatsheuvel. Het team van Ivo Timmermans verzorgde de PV-installatie en toen we de hoofdverdeelkast vervingen, nam het team van Ferry van Zanten uit Dongen het verplaatsen van de inbraakcentrale voor zijn rekening.”

Communicatie is key

Of er ook uitdagingen waren. “Jazeker”, zegt Werkvoorbereider Ronald van Oers, ‘zoals bekend zijn de levertijden van materialen niet mis. Ook bij dit project hadden we hier last van. Het is dan belangrijk om de klant hierin mee te nemen, door iedere week een contactmoment in te plannen. Samen de stand van zaken doorspreken en de verwachtingen managen dragen bij aan een fijne samenwerking.” Dat kan Nayomi Lazaroms, Commercieel administratief medewerkster bij IMG, beamen. “Die korte lijntjes en het feit dat, als het nodig was, Johan of Ronald diezelfde of de volgende dag op de stoep stond maakten dat we erg tevreden zijn over de samenwerking. We konden altijd rekenen op een snelle reactie of actie.”

Het dak op

En de levertijd was niet het enige wat dit project tot een uitdaging maakte. Het plaatsen van de 849 kilo wegende warmtepomp op het dak, was er ook zo één. “Wij zijn natuurlijk geen bouwkundige partij en we gingen wél een warmtepomp op het dak plaatsen van een serieus gewicht”, geeft Niels aan. “Om ervoor te zorgen dat het dak dit gewicht kon dragen, werd er een stalen frame gemaakt en aan de staalconstructie van het dak gelast. Dit hebben we in samenwerking met onze onderaannemer SMS Metaal Service uit Roosendaal opgepakt. Ondanks dat dit niet onze expertise is, hebben we de klant hier volledig in ontzorgd.”

Mooie vooruitzichten

De klant is blij met het verloop van het project en het resultaat. Dus Niels en zijn teams ook. Niels: “Met dit project hebben we laten zien dat wij de E en W gecombineerd kunnen uitvoeren. We hopen dit in de toekomst voor nog veel meer klanten in de regio te kunnen doen.” Voor nu is deze opdracht zo goed als afgerond. Maar gesprekken over nieuwe klussen worden al gevoerd.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief