Hoppenbrouwers zet eerste stappen binnen de petrochemie

Disciplines
Elektrotechniek Industriële automatisering

Als we het hebben over de ontwikkeling van ons bedrijf en van onze medewerkers, dan is het project bij Rotterdam-Rijn Pijpleiding maatschappij daar een mooi voorbeeld van. Het elektrotechnisch team van Jeroen Buis, van onze vestiging in Deurne, waagde een sprong in het diepe. Dit avontuurlijke team opereerde het afgelopen jaar in een compleet nieuwe sector; de petrochemie. Met dit project voegden we een bijzondere klant aan ons klantenbestand toe.

Een hechte relatie

Al jarenlang heeft commercieel manager Paul Zeelen contact met RRP. Dankzij dit nauwe contact ontstond er een samenwerking met eerst een aantal kleinere werkzaamheden in Lieshout. “Omdat dit soepel verliep, dachten we bij dit grote project ook aan Hoppenbrouwers”, vertelt Gé Lemmen, Supervisor Electrical Maintenance bij RRP. Een goede keus zo bleek. “Het was een ingewikkelde klus, waar we in de uitvoering nogal voor wat verrassingen kwamen te staan. Stephan en Martin hebben hierin goed met ons meegedacht. Ze wisten alle uitdagingen op zowel een verantwoordelijk technische, als commerciële manier op te lossen. We zijn heel blij dat we in Hoppenbrouwers een partner hebben gevonden die flexibel is.”

Niet zomaar een klant

Sinds begin jaren zestig transporteert Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP) ruwe olie en halffabricaten van Rotterdam Europoort naar het Ruhrgebied in Duitsland. Dit gebeurt veilig en onzichtbaar onder de grond, zonder overlast voor onze omgeving en het milieu. De ruwe olieleiding heeft in Venlo een tussenopslag met behulp van 11 opslagtanks met drijvende daken. Hier werkt Stephan met zijn team aan de vervanging van de bekabeling en de junctionboxen op een deel van het terrein. Stephan: “Voor ons was dit een behoorlijk uitdagend project. Buiten het feit dat we werkten in een nieuwe sector, moest de installatie continu in bedrijf blijven. Een goede communicatie was dan ook heel belangrijk. Alles wat we uitschakelden communiceerden we met de meldkamer, omdat er anders al snel iets fout kon gaan.”

En de lijst met uitdagingen is daarmee niet ten einde. Stephan: “Het terrein is een ATEX-zone 2 (Atmospherisch Explosief). Daarom droegen we een LEL-meter bij ons en hadden en we speciale ATEX-portofoons om met elkaar te communiceren. Als we elektrisch gereedschap nodig hadden, moesten we daar speciale vergunningen voor laten schrijven om extra risico’s te borgen. En ook bij de zuigwerkzaamheden van de grond, waarin de kabels grotendeels liggen, en in de kruipruimte van de MMC (Motor Control Center) hadden we een mangatwacht bij ons voor extra toezicht.”

Alles getackeld

Stephan en zijn team tackelde alle uitdagingen die dit project met zich meebracht. “De prettige samenwerking onderling als team, en ook zeker met de klant, zorgde ervoor dat we dit project succesvol hebben doorlopen”, geeft Stephan aan. “Als we ergens tegenaan liepen, zochten we gezamenlijk naar een oplossing. Alles was bespreekbaar en het contact was laagdrempelig. Heel fijn om met klanten als deze te mogen samenwerken.”

Blik op de toekomst

Het hoofddoel is pas bereikt wanneer de klant tevreden is. Daar werken we iedere dag hard voor. Dat we een nieuwe klant in een nieuwe sector blij hebben mogen maken én dat we hier in de toekomst meer projecten voor zullen gaan uitvoeren, is dan ook iets om trots op te zijn. Gé: “Dankzij jullie kennisdeling worden de lampen op het terrein binnenkort vervangen voor energiezuinige verlichting. Daarnaast lopen er nog wat andere projecten waar we Stephan en zijn team in willen meenemen. De goede samenwerking en de vakkundigheid van het personeel van Hoppenbrouwers gaf ons het vertrouwen om ook in de toekomst met Hoppenbrouwers verder te gaan.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief