Hoppenbrouwers bouwt mee aan 66 ‘Stationoffices’ in Almere

Disciplines
Elektrotechniek

In hartje Almere droeg Hoppenbrouwers, in opdracht van projectontwikkelaar Kroonenberg Groep, bij aan de realisatie van 66 appartementen verdeeld over twee panden. Het team van projectleider Arnold Aarts nam de elektrotechnische installaties op zich.    

Met aan de ene kant het Centraal Station van Almere, en aan de andere kant een winkelgebied liggen de Stationoffices. Voor dit project heeft het team van Arnold het complete E-pakket voor zijn rekening genomen, inclusief de toegangscontrole, het video-intercomsysteem en de brandmeldingen in de gangen.

Soepele samenwerking

Gedurende het project vonden er meerdere gesprekken plaats met opdrachtgever Kroonenberg Groep, waaruit de nodige aanpassingen zijn voortgekomen. Door de goede communicatie tussen alle betrokken partijen, met onder andere TTG en AKOR, kon er direct geschakeld worden. “Het lukte om snel te anticiperen en, waar nodig, op te schalen”, vertelt Arnold in een gesprek met Bouwen in het Oosten. “Al was het soms wel pittig. In de piekperiode waren we met zestien medewerkers in de twee blokken actief. De bedoeling was om gefaseerd te werken, maar in de praktijk kwam het erop neer dat beide gebouwen parallel naast elkaar liepen.”

“Het lukte om snel te anticiperen en, waar nodig, op te schalen”

Niet zonder slag of stoot

Het project bracht meerdere uitdagingen met zich mee. Zo is er een gebrek aan handjes in de industrie, is er een volatiele prijsvorming en spreken we tegenwoordig van erg lange levertijden voor materialen.

Maar uitdagingen zijn er om te overwinnen. Arnold geeft aan dat er qua materialen geen noemenswaardige vertraging heeft plaatsgevonden in de aanlevering. Dit komt door de nieuwe inkoopmethode die Hoppenbrouwers tegenwoordig hanteert. Door tijdens de engineeringsfase, waar mogelijk, al materialen in te kopen, verklein je de kans op vertraging. Dit is een belangrijke stap in het inkoopproces, want zelfs met het gebruik van deze methode werd het af en toe toch nog spannend tijdens het project.

Arnold is erg tevreden over het project en vertelt tegen Bouwen in het Oosten: “Er zijn veel zaken waar je goed over na moet denken en dat hebben we in dit project ook goed gedaan. Hoppenbrouwers mag trots zijn op wat gerealiseerd is. Een behoorlijke hoeveelheid werk in een kort tijdsbestek, dat resulteerde in een succesvol opgeleverd project.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief