De hoogste kwaliteitsstandaard bij ID Logistics

Disciplines
Beveiliging Elektrotechniek

ID Logistics timmert hard aan de weg. De logistieke dienstverlener startte in 2013 in de Benelux en heeft ondertussen 1500 mensen aan het werk in ruim 350.000 m2 aan warehousing space in Nederland en België. Hoppenbrouwers verzorgde alle elektrotechnische installaties in de megahal van 70.000 m2 die ID Logistics in Etten-Leur bouwde.

In de zomer van 2019 leverde ID Logistics de hal in Etten-Leur op. Daar ging een heel traject aan vooraf. Jan van de Bogaard, projectleider bij Hoppenbrouwers: “De bedrijfshal is ontworpen en gebouwd door Heylen Vastgoed, een aannemer waar wij vaker mee samenwerken. Ook in dit project schakelde het bedrijf ons in voor alle ‘bouwgerelateerde’ E-installaties. Daarna hebben we direct doorgepakt. De toekomstige huurder van het pand – ID Logistics – nam ons namelijk óók in de arm om de wensen die zij op elektrotechnisch vlak te implementeren tijdens de bouw.”

Een flexibele partner

Marcel van Oostrum, Facility, Procurement & Security Manager Benelux bij ID Logistics, kende Hoppenbrouwers al vanuit een eerdere werkgever. “Ik heb altijd heel prettig samengewerkt met Hoppenbrouwers, dus die samenwerking wilde ik graag continueren”, stelt hij. “Net als ID Logistics heeft Hoppenbrouwers een hoge kwaliteitsstandaard. Ik ervaar Hoppenbrouwers als een open organisatie die écht met je meedenkt over de beste oplossing. Als flexibel bedrijf werken wij graag samen met een net zo flexibele partner in de uitvoering van dit soort grote projecten.”

Een combinatie van diverse disciplines

“Uiteindelijk hebben wij letterlijk alle kabels in het pand gelegd en alles waar stroom op zit voorzien van spanning en data”, vertelt Jan. “Van de basis elektro-installaties tot de (nood)verlichting, toegangscontrole en (camera)beveiliging. Maar ook alle elektrische oplossingen rondom interne processen van ID Logistics, zoals het klaarmaken van de picktoren, het installeren van laadstations en goederenliften en het voorbereiden van de aansluiting van grote verpakkingsmachines. De leveranciers van de machines troffen als het ware een ‘plug and play-situatie’ aan bij levering. Ons serviceteam houdt nog steeds vinger aan de pols en springt bij als er bijvoorbeeld een storing is, of als ID Logistics iets in de installaties willen veranderen of aanvullen.”

Pieken samen managen

Die betrokkenheid waardeert Marcel zeer. “De lijntjes zijn kort. Ik vind het heel belangrijk om met een samenwerkingspartner te kunnen sparren en stressvolle pieken in een project samen te kunnen managen. Een goed voorbeeld is Black Friday 2019, een behoorlijke happening voor ID Logistics en de consumentenelektronica retailer waar we in Etten-Leur voor werken. Er trad een storing op. Hoppenbrouwers heeft er direct – ’s avonds om 23 uur – een team van drie man op gezet. Ze gingen pas weg toen het probleem was opgelost, vroeg in de ochtend. Zij weten wat de impact van zo’n storing is voor hun klant en gaan daar proactief en flexibel mee om. Dat waardeer ik zeer aan Hoppenbrouwers.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief