De renovatie van de Heilig Hartkerk in Breda

Disciplines
Elektrotechniek Werktuigbouwkunde

De Bonth van Hulten benaderde ons in 2020 met een prachtig project. In samenwerking met het team van Jan van Bokhoven, projectleider bij Bonth van Hulten, gingen we aan de slag met de renovatie van de Heilig Hartkerk in Breda. De kerk werd gerenoveerd tot een bijzonder appartementencomplex, waar toekomstige bewoners ruim, comfortabel en speciaal kunnen wonen. Voor 20 unieke appartementen verzorgden wij de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Historisch pand

Dit bijzondere project stelt ons in staat om een unieke woonervaring te creëren binnen een historisch pand. De Heilig Hartkerk is een monumentaal gebouw met een rijke geschiedenis. Het is een mooie kans om dit te kunnen transformeren tot een eigentijds woongebouw. Onze teams hebben zorg gedragen voor de nauwkeurige integratie van moderne installaties, terwijl de oorspronkelijke architectonische elementen behouden bleven, al was dit soms wel lastig. “Het is niet zozeer dat de installaties technisch allemaal uitzonderlijk moeilijk zijn, alleen werk je in een kerk waar je bestaande muren hebt en het schoon metselwerk intact moet blijven. En dat gold ook voor de ornamenten. Je moet van tevoren dus goed nadenken over hoe dat je ergens, in je leidingwerk, een stukje installatie kunt voorzien”, vertelt Bjorn Eijsermans, projectleider elektrotechniek.

20 unieke appartementen

Bij de renovatie is er rekening gehouden met de unieke behoeften en wensen van de toekomstige bewoners. “Iedere bewoner heeft zijn eigen wensen in kunnen vullen. En we hebben de wensen van de klant zichtbaar kunnen maken met de juiste aansluitingen op de juiste plekken.” verteld Bjorn. “Vanuit Hoppenbrouwers hebben we hier met oog voor detail gezorgd dat heel wat installatiewerk netjes uit het zicht is gewerkt. De bewoners zullen er straks niks van zien en de kerk kan zo nog een tweede ronde mee voor de komende honderd jaar”, aldus Bjorn.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op.
We denken graag met je mee.

Mail ons

Contact met specialist

Ons team staat voor je klaar.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief