Brede school Waterhoef

Disciplines
Beveiliging Duurzame energie Elektrotechniek Technisch Beheer

Verduurzaming Brede school Waterhoef

Van Gemeente Oisterwijk kreeg Hoppenbrouwers de opdracht mee te bouwen aan de Brede School Waterhoef dat een gezond en duurzaam gebouw moest worden. Hoppenbrouwers realiseerde voor dit project de gebouwgebonden installaties. Op het platte dak (‘de educatieve daktuin’) staat een mast van drie meter met bovenop een windmolen. Aan de mast is een zonnepaneel bevestigd met een zogenaamde “heatpipe” van een zonnecollector. In twee accu’s wordt de opgewekte energie opgeslagen, die het bedieningspaneel voorziet van stroom. De Brede School is gehuisvest in een monumentaal klooster met een nieuwbouw gedeelte en heeft de functie als basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang, gymzaal en kantoren van de schoolstichting.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief