Brabant Corner ‘de broedplaats voor Hoppenbrouwers’

Disciplines
Beveiliging Duurzame energie Elektrotechniek Technisch Beheer Werktuigbouwkunde

Brabant Corner ‘de broedplaats voor Hoppenbrouwers’

Waar Hoppenbrouwers zich in 1998 met 40 werknemers vestigde aan de Kreitenmolenstraat 201, is het inmiddels 20 jaar later uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf. Door de forse groei door de jaren heen, is het logisch dat ook het aantal beschikbare werkplekken daarop aangepast moesten worden. De eerste keer gebeurde dit door de plaatsing van extra units achter het pand. Alhoewel deze units destijds zorgde voor 100 extra plekken, bleek dit al snel te weinig. Daarom werd in 2012 (destijds 240 werknemers) besloten om te investeren in een nieuw pand naast het bestaande gebouw. Ook bleek deze nieuwbouw,  vier jaar later, te klein en om die reden is in april 2016 het naast gelegen kantoor pand Brabant Corner aangekocht. Het gebouw is 1.508 m2 en telt ook nog 40 parkeerplaatsen.

Het proces

Relatief snel lag er een eenvoudig plan voor de renovatie van het pand. Toen het pand eenmaal leeg stond en afgebroken werd, waren er bijzondere stalen balken zichtbaar, iets wat Henny de Haas (algemeen directeur) inspiratie gaf voor een ander ontwerp van het pand. Op dat moment werd beeldend kunstenaar en vormgeefster Ellen Brouwers ingeschakeld (zij was ook betrokken bij het nieuwbouw project in 2012). Samen met architect Jeroen Weijers maakte zij een geheel nieuw ontwerp voor het pand, en zo ontstond het concept van “de broedplaats”. In het ontwerp ontstond meer openheid en betrokkenheid met het huidige pand, een grote wens van Henny.

Status

Eind 2017 is de bouw opgeleverd en hebben de clusters Industrie en Water hun intrek genomen. De nieuwbouw uit 2012 zal plaats blijven bieden aan alle overige specialismen en ondersteunde afdelingen evenals de werkplaats in de oudbouw.

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief