Hoppenbrouwers bouwt mee aan ‘de Stadscampus’ van Tilburg

Disciplines
Elektrotechniek

In de spoorzone, een gebied dat jarenlang ongebruikt terrein was, wordt de laatste jaren het ene na het andere idee tot uitvoering gebracht. Van een indoor doolhof met rooftop bar tot – een van de meest recente aanwinsten – een appartementencomplex geïnspireerd op het Chicago Savings bank building. ‘De Brabander’ is met haar 17 bouwlagen en 162 appartementen de nieuwe eyecatcher van het bruisende gebied in Tilburg. En daar mag Hoppenbrouwers aan bijdragen. 

Installeren in de woningbouw

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling BV haakt Hoppenbrouwers aan om de elektrotechnische installaties te verzorgen voor het project ‘de Brabander’. Een woontoren waar 14 verschillende type woningen verdeeld zijn over 17 verdiepingen, met op de begane grond twee commerciële ruimtes en een fietsenstalling. Projectleider Adri Mijnhart, gespecialiseerd in Woningbouw & Zorg, vertelt over het project: “Bij een bouw als deze heb je te maken met allerlei verschillende en interessante installaties. Je maakt de complete installatie van een woning, en dit doe je 162 keer. Per verdieping gebruiken we 10 kilometer draad om alles van elektriciteit te voorzien. Iedere woning is voorzien van een videofooninstallatie voor het bedienen van de voordeur bij de hoofdingang, er zijn zowel grotere als standaard verdeelkasten, bliksembeveiliging, verlichtingsplannen en aansluitingen voor derden, zoals regeltechnische bekabeling en voedingen. Dit alles voldoet natuurlijk aan de regelgevingen NEN1010, de belangrijkste norm voor elektrische installaties in gebouwen.” Middels deze norm zullen de elektrische voorzieningen niet tot gevaarlijke situaties leiden en wordt oververhitting door overbelasting voorkomen.

Naast bovengenoemde installaties, is de begane grond voorzien van camerabewaking, zijn er fietsladers geplaatst in de algemene fietsenstalling en liggen er op het dak van de Brabander 134 PV-panelen. “Het is belangrijk om vooraf na te denken over hoe je de bouw van dit appartementencomplex zo duurzaam en veilig mogelijk kunt realiseren.” Daar hebben verschillende afdelingen binnen Hoppenbrouwers vanuit hun expertise over nagedacht. Adri: “Op deze manier bundelen we de krachten die we in huis hebben om tot het beste eindresultaat te komen.”

Ervaring en deskundigheid

Ondanks dat Hoppenbrouwers en Van de Ven beiden jarenlange ervaring hebben in de woningbouw, hadden zij in deze markt nog niet veel samengewerkt. Nu was het tijd om de krachten hierin te bundelen. “Door het project aan te vliegen met een open en prettige communicatie, werk je direct op een goede manier samen. De gezamenlijke deskundigheid zorgt ervoor dat we bekend zijn met eventuele risico’s en hier aandacht aan kunt geven. Zo blijven verrassingen beperkt en wordt alles in goede banen geleid”, licht Adri toe. “Het project bracht wel wat uitdaging met zich mee: we moesten relatief snel starten met de voorbereidingen en het tekenwerk. Deze uitdaging hebben we omgezet in een kans. Onze ervaren collega’s konden al vlug snelheid creëren op de bouw. Het project heeft 14 identieke verdiepingen. Na het succesvol uitvoeren van de eerste verdieping, konden we echt meters gaan maken. Het resultaat is een tevreden klant én voor tevreden medewerkers. ”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief