Beveiligingsinstallaties voor DC Michael Lewis Company Europe

Disciplines
Beveiliging Sprinkler Technisch Beheer

Hoppenbrouwers Techniek Best kreeg de uitdagende opdracht om voor het nieuwe distributiecentrum van Michael Lewis Company Europe, een wereldwijde distributeur van vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden, de brandbeveiligingsinstallaties te bekabelen en aan te leggen. Dit nieuwe distributiecentrum is gevestigd in Dinteloord, gelegen in West-Brabant. De klus werd uitgebreid met het bekabelen van de inbraak-, toegang- en sprinklerinstallaties.

Het brandbeveiligingsproject, aangenomen door Hoppenbrouwers Best, kreeg gedurende de werkzaamheden ondersteuning van beveiligingsteams uit Udenhout en Deurne. Het distributiecentrum van Michael Lewis Company was hun eerste grote brandbeveiligingsproject. “Onze brandkennis was nog minimaal”, vertelt Jarno de Vroom, werkvoorbereider beveiliging uit Best. In Udenhout, het hoofdkantoor van Hoppenbrouwers, zit het hart van de afdeling beveiliging. Vanuit het hoofdkantoor werd ondersteuning geboden aan het team. Zo ook Bart Coppens, calculator en engineer van de afdeling beveiliging: “Ik heb al jarenlange ervaring in het vak en heb bij mijn team aangegeven dat ik ervoor open sta om het team in Best te ondersteunen met mijn kennis. Dit heb ik dus met veel plezier mogen doen.”

Ad-hoc project

Normaal gesproken neemt een soortgelijk project, van aanvraag tot oplevering, ruimschoots een half jaar in beslag. Maar aangezien de bouw al was begonnen, moesten de teams ad-hoc aan de slag. De eerste fase, het calculeren en engineeren, werd overgeslagen. “We moesten gelijk beginnen met de uitvoering. We begonnen halverwege november en hebben alles 21 februari opgeleverd”, vertelt Jarno. “De bouw van het pand was begonnen, maar er werd pas laat aan de beveiligingsinstallaties gedacht. Daardoor waren er in het begin geen duidelijke deadlines en tevens ontbrak een goede planning. We hebben zelf onze planning gemaakt om er voor te zorgen dat de installaties gereed zouden zijn op de gewenste datum.”

De klant ontzorgen

“Beveiligingsbedrijf Zegers B.V. gaf de opdracht aan Hoppenbrouwers om de brandbeveiligingsinstallatie aan te leggen. Vanuit VNV Techniek kregen we de opdracht om de bekabeling van de inbraak- en toegangsinstallaties aan te leggen. Na een overleg met de opdrachtgevers constateerde ik dat nog niemand de sprinklerinstallatie zou gaan aansluiten. Alle benodigdheden zoals sprinklerkoppen en een grote pomp waren aangelegd, maar zonder bekabeling zou de hele installatie niet werken”, vertelt Bart. Door de oplettendheid van Bart vroeg ABBS Sprinklertechniek of Hoppenbrouwers de bekabeling, programmering, inbedrijfstelling en het testen van de sprinklerinstallatie door het gehele gebouw kon realiseren. “Uiteraard kunnen wij dat”, was zijn antwoord. “Wij zijn hier om de klant te ontzorgen, in zulke situaties denk je met de klant mee en ga je op zoek naar oplossingen.”

Met het team hebben we de wedstrijd gewonnen

Samen maken we Hoppenbrouwers. De beveiligingsteams van Best, Udenhout en Deurne hebben het met dit project laten zien. Jarno: “Ik heb heel veel geleerd van dit project. Ook vind ik het mooi om te zien hoe de monteurs gedurende dit project gegroeid zijn. We hebben ons team nauw betrokken en na afloop heeft iedereen het succes mogen proeven. We hebben iedereen die hard heeft meegewerkt aan dit project bedankt met een etentje.” Bart: “Met het hele team hebben we de wedstrijd gewonnen. Zonder deze goede samenwerking hadden we de harde deadline niet kunnen halen. Het verbaasde me over de snelle ontwikkeling van Best. Ze hebben goed werk geleverd.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief