Nieuwbouw Basisschool de Brakken

Disciplines
Elektrotechniek

Basisschool De Brakken is na 60 jaar vernieuwd en geopend als reguliere school met kinderopvang. Johan Kamp, directeur Basisschool De Brakken; “Het schoolgebouw waar we in zaten kwam uit 1952 en had zijn tijd gehad.”

 

Hoe ziet het onderwijs er over 15 jaar uit

De plannen waren er al even. Acht jaar geleden, met de opkomst van brede scholen, zijn op basis van het integrale huisvestigingsplan van de gemeente de eerste stappen gezet naar de realisatie van een nieuwbouwpand.

Het nieuwbouwpand moest voldoen aan de visie: ‘Hoe ziet het onderwijs er over 15 jaar uit?’ Deze visie is uitgedacht door leerkrachten en ouders en in het belang van de kinderen.

Een centrale vraag hierin was bijvoorbeeld welke vaardigheden vraagt de maatschappij en wat hebben de kinderen nodig om ze hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Samenwerking is bijvoorbeeld heel belangrijk maar ook vaardigheid op ICT vlak. Hierin worden de kinderen nu meer opgeleid. Het gebouw is rondom een centraal leerplein gevormd, waarin alle lokalen zijn geschakeld maar ook los te gebruiken zijn. We werken niet in patronen en bieden gewoon regulier onderwijs aan en kiezen het beste van verschillende manieren van onderwijs. Sommige kinderen hebben extra aandacht nodig en sommige willen juist meer zelfstandig werken. Het pand past nu veel beter bij de behoefte en processen van de school.

Goed samenspel tussen de bouwpartijen

Van Aerde bouwmanagement selecteerde bouwpartijen waar ze in het verleden vaker mee hebben samengewerkt en waarvan ze wisten dat de prijs/kwaliteit verhouding goed was. Ik was zelf bij het project betrokken doordat ik op de aangrenzende (oude) locatie zat. Hoppenbrouwers realiseerde binnen dit project de elektrotechnische, zonnepanelen en beveiligingsinstallaties. De samenwerking was erg prettig en de lijnen waren kort. Er werd vlot gereageerd en zaken werden snel opgepakt, daar mag je als bedrijf trots op zijn. De bouwpartijen onderling werkten ook goed, iedereen kwam zijn afspraken na. De gemeente gaat nog aan de slag om de oudbouw te slopen en een nieuwe gymzaal en pleinwand te realiseren. Dit projectgedeelte zal in januari 2017 afgerond worden.

Wat ik als bijzonder ervoer aan Hoppenbrouwers was de betrokkenheid van een medewerker bij het project. Aangezien het inregelen van de beveiliging in verschillende delen gerealiseerd moest worden liepen we tegen wat hobbels aan. We konden monteur Stefan Tissen te allen tijde benaderen. Het is toch mooi dat je werknemers op zaterdag de telefoon beantwoorden om een klant verder te helpen. Dan sta je als medewerker toch wel dicht bij de projecten, dat is wel heel bijzonder.”

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief