Avans Hogeschool

Disciplines
Elektrotechniek

Drie gebouwen communiceren via nieuw glasvezelnetwerk

In opdracht van HEVO BV realiseerden wij recent de elektrotechnische installaties van Avans Hogeschool Breda, locatie Lovensdijkstraat. Vier gebouwen zijn voorzien van installaties, te weten een renovatiedeel, een uitbreiding en het nieuw gebouwde souterrain.

Mike van Hellemond, Projectleider bij Hoppenbrouwers; “Het was inhoudelijk een omvangrijk project. De lessen gingen door terwijl wij aan het werk waren, hierdoor moest er veel onderling worden afgestemd. Om die reden verdeelde de opdrachtgever het werk over zes deelfasen. Het project is opgeleverd en de school kon na de zomervakantie de lessen weer hervatten.

De oude villa

Eén van de gebouwen is de ‘oude villa’ waarin, evenals in het souterrain, diverse laboratorium lokalen weer dusdanig zijn geüpgraded, naar de wensen voor de toekomst. De villa is op basis van LEAN uitgevoerd. Hierdoor is het ons gelukt om de vele uitbreidingen in een kort tijdsbestek (vakantieperiode) te realiseren.

Aanleg glasvezelnetwerk

Er zit en mooie elementen in dit werk, waaronder (deels) LED-verlichting, brandmeld- en ontruimingsinstallaties en noodstopinstallaties in de praktijklokalen. Dit laatste vanwege de borging van veiligheid tijdens de practicumlessen. De gebouwen zijn nu in staat om met elkaar te communiceren via het nieuw aangelegde glasvezelnetwerk. Ik ben erg tevreden over hoe het project verlopen is. We mochten met het proces meedenken en dat is prettig als ervaren scholenbouwer.”

Een hele uitdaging

Dirk Roosen, Uitvoerder bij Hoppenbrouwers; “Samen met mijn team heb ik de afgelopen twee jaar
aan deze mooie klus gewerkt. Het project was soms een uitdaging vanwege de fasering en alle installaties die intact dienden te blijven  tijdens de verbouwing. We moesten de installaties vaak eerst verplaatsen voordat we ze weer konden vervangen. Dat was soms wel erg spannend, des te mooier is het om nu het eindresultaat te zien. Ik ben dan ook trots op mijn collega’s waarmee ik dit samen realiseerde.”

“Samen met mijn team heb ik de afgelopen twee jaar aan deze mooie klus gewerkt. Het project was soms een uitdaging vanwege de fasering en alle installaties die intact dienden te blijven  tijdens de verbouwing."

Dirk RoosenHoppenbrouwers

Over Hoppenbrouwers

Van eenmanszaak in elektrotechnisch werken naar een allround technisch dienstverlener. In ruim honderd jaar groeide Hoppenbrouwers uit tot sterspeler in de techniek.

Voor particulieren

Jij wilt je huis verduurzamen. Maar waar moet je beginnen? Hoppenbrouwers maakt duurzaam en comfortabel wonen mogelijk, voor iedereen.

Bekijk onze producten

Zakelijke klanten

Wij zijn jouw technisch partner. Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij voor ieder vraagstuk een passende technische oplossing.

Bekijk onze markten

Ontvang onze nieuwsbrief