Hybride warmtepomp: wat is het? Hoe werkt het? Waarom wil ik het?
We moeten allemaal van het gas af. Een oplossing daarvoor is een hybride warmtepomp. Maar hoe werkt een die? Dat lees je hier.
Een hybride warmtepomp verwarmt jouw huis in samenwerking met je cv-ketel. Daarbij bespaar je op de gasrekening. Lees hier hoe het werkt.
Je wilt verduurzamen, maar vindt helemaal overgaan op een elektrische warmtepomp een grote stap. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Een hybride warmtepomp werkt namelijk samen met en staat naast de cv-ketel. Hij is een soort verlengstuk dat de cv-ketel wat rust gunt terwijl de pomp het werk doet. Pas wanneer het te koud is of het te lang duurt voordat de pomp heel je huis heeft verwarmd, springt de cv-ketel bij. Maximaal rendement behaal je dan ook met een nieuwe Intergas cv-ketel. Die twee werken nog beter samen.
Een hybride pomp haalt warmte uit de buitenlucht. Daarom hangt naast de binnenunit naast de cv-ketel ook een buitenunit aan je huis. Deze wordt gemonteerd aan de gevel, plat dak of op de grond. Door de buitenunit wordt zoveel mogelijk warmte uit de buitenlucht onttrokken die wordt omgezet in bruikbare warmte. Die wordt met behulp van een koudemiddel de woning in geleid en gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem. Er komt dus geen gas bij kijken: alles werkt volledig elektrisch.
Een hybride warmtepomp is een mooie eerste stap naar het verduurzamen van jouw woning. Omdat het apparaat samenwerken met jouw cv-ketel, raden wij altijd aan die ook meteen te vervangen. Tenzij je niet langer dan vijf jaar geleden een Intergas cv-ketel hebt laten installeren. Hoe nieuwer de cv-ketel, hoe meer het rendement. En een cv-ketel van hetzelfde merk, werkt nog beter samen met de hybride pomp. Bespaar op de gasrekening én ben supergroen bezig.
Ontdek wat een hybride warmtepomp precies bespaart.
Lees het hierDeel dit bericht
Meld je aan voor de nieuwsbrief!