Productinformatie
Hybride warmtepomp

Wat levert een hybride warmtepomp op?

Een hybride warmtepomp staat hoog op jouw lijstje van verduurzamende maatregelen voor je huis. Overal hoor je hoe groen een warmtepomp is én dat je veel op de gasrekening bespaart. Maar hoeveel precies, dat wil je nu weleens weten. Snappen wij. Daarom helpen we je daarmee.

Stroom voor gas

Een hybride warmtepomp werkt op elektriciteit; jouw cv-ketel verbruikt gas. Dat betekent dus dat je een deel van je gasverbruik vervangt door stroomverbruik. Over het algemeen kunnen we wel zeggen dat stroom goedkoper is dan gas. Het exacte verschil verandert natuurlijk wanneer de gas- en stroomprijzen veranderen. Maar omdat stroom steeds groener wordt, ben je vrijwel altijd goedkoper uit. Gemiddeld scheelt het al snel een paar honderd euro.

Wanneer verdien ik de kosten terug?

Het liefst wil je weten wanneer je de aanschafkosten van een hybride warmtepomp hebt terugverdient. Ook daarop is geen simpel antwoord te geven. Het ligt er bijvoorbeeld aan hoeveel gas je nu verbruikt, de kostprijs van gas en of je woning geïsoleerd moet worden.

Bij een verduurzamende maatregel zou de vraag niet zozeer ‘Wanneer verdien ik de kosten terug’ moeten zijn, maar eerder ‘Wat levert het mij en de wereld op?’. Op termijn moeten we allemaal van het gas af om zo steeds duurzamer te worden. Investeer je nu vast in een hybride warmtepomp, dan zet je al de eerste stappen, én ben je wanneer het verplicht wordt de drukte voor.

Duurzaam en groen

Met een hybride warmtepomp kun je tot 80 procent gasverbruik besparen. Hoeveel het voor jouw woning precies is, hangt weer van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld hoe goed je huis geïsoleerd is. Maar dat er een flinke hap uit de gasrekening gaat, staat vast. Daarnaast ben je superduurzaam en voorbereid op de toekomst. Tel uit je winst!

De besparing door een hybride warmtepomp ligt onder andere aan je gasverbruik en isolatie van de woning

Ontdek alles over de Intergas Xtend hybride warmtepomp die Hoppenbrouwers Techniek bij je komt installeren.

Naar de warmtepomp

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!