Productinformatie
Airco

Verwarmen met een airco

Alleen verkoelen met een airco? Natuurlijk niet! Vaste airco's kunnen net zo goed een ruimte verwarmen. De buitenunit trekt warmte uit de lucht die via de binnenunit jouw huis binnenkomt. Resultaat: een fijne, warme kamer. Ontdek hoe een airco verwarmt en waarop je moet letten.

Zo verwarmt een airco

Een airco is eigenlijk een soort lucht-luchtpomp. Moet hij de ruimte koelen, dan haalt de airco warmte uit de lucht en zuigt die naar buiten. Zet je de airco op verwarmen, dan werkt hij precies andersom: de airco haalt warmte uit de lucht van buiten en blaast die naar binnen. Het handige aan dit lucht-luchtsysteem is dat het supersnel op temperatuur is. Je ruimte is dus in no time warm.

Een airco als verwarming is een duurzamere oplossing.

Per kamer verwarmen

Een centrale verwarming stuurt warmte het hele huis door. Een airco installeer je in één kamer. Om het hele huis te verwarmen, heb je meerdere binnenunits nodig, die allemaal zijn aangesloten op de buitenunit. Dat lijkt wat omslachtig, maar het voordeel is dat je de temperatuur per kamer kunt regelen. Wil je overdag alleen de woonkamer verwarmen, dan kan dat. Er gaat dan geen warmte verloren aan andere radiatoren in huis.

Aangenaam fris én warm: daarom koop jij een airco.

Bestel 'm hier

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!