VAKANTIEGELD WEKEN – GEBRUIK DE CODE VAKANTIEGELD2023 VOOR HOGE KORTINGEN
GA DIRECT NAAR DE ACTIEPAGINA

Productinformatie
Airco

Verwarmen met een airco

Alleen verkoelen met een airco? Natuurlijk niet! Vaste airco's kunnen net zo goed een ruimte verwarmen. De buitenunit trekt warmte uit de lucht die via de binnenunit jouw huis binnenkomt. Resultaat: een fijne, warme kamer. Ontdek hoe een airco verwarmt en of de airco kan dienen als verwarming van jouw huis. Ook vertellen wij jou waarop je op moet letten.

Zo verwarmt een airco

Een airco is eigenlijk een soort lucht-luchtpomp. Moet hij de ruimte koelen, dan haalt de airco warmte uit de lucht en zuigt die naar buiten. Zet je de airco op verwarmen, dan werkt hij precies andersom: de airco haalt warmte uit de lucht van buiten en blaast die naar binnen. Het handige aan dit lucht-luchtsysteem is dat het supersnel op temperatuur is. Je ruimte is dus in no time warm.

Een airco als verwarming is een duurzamere oplossing.

Is verwarmen met airco voordeliger dan gas?

Het rendement van het verwarmen met de airco kan oplopen tot over de 400% terwijl de CV ketel niet boven de 96% komt. De meeste airco split units hebben het energielabel A++ waardoor het bijna het hele jaar een goedkopere manier is om je huis te verwarmen. Hierdoor verbruikt de airco weinig stroom, in tegenstelling tot vroeger. Daarnaast is de airco voorzien van een warmtepomp waardoor het nog zuiniger is. De airco is bijna altijd goedkoper dan de CV ketel, op één uitzondering na. Als de temperatuur buiten zakt tot onder de 15 graden, is de CV ketel goedkoper.

Meer dan alleen verkoelen
Airco laten installeren

Per kamer verwarmen

Een centrale verwarming stuurt warmte het hele huis door. Een airco installeer je in één kamer. Om het hele huis te verwarmen, heb je meerdere binnenunits nodig, die allemaal zijn aangesloten op de buitenunit. Dat lijkt wat omslachtig, maar het voordeel is dat je de temperatuur per kamer kunt regelen. Wil je overdag alleen de woonkamer verwarmen, dan kan dat. Er gaat dan geen warmte verloren aan andere radiatoren in huis.

Airco verwarmen airconditioning installeren

Voordelen van een airco in huis

  • De kamer is snel op temperatuur
  • In combinatie met zonnepanelen is een airco voordelig
  • Een airco is veel zuiniger en voordeliger dan een gasgestookte cv-ketel.
  • Naast het dienen als verwarming kan de airco ook koelen en lucht ventileren

Wist je dat onze Daikin airco’s als één van de stilste airco’s uit de test komen. Daikin levert altijd hoge kwaliteit en de nieuwste innovatieve technieken. De units werken dus zo goed als geruisloos en kunnen in iedere ruimte geplaatst worden. Onze Daikin airco’s zijn één van de meest efficiënte airco’s in de markt. Daarom ben je altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit.

 

 

Bekijk alle airco's hier
Airco kopen bij Hoppenbrouwers

Uitleg airco en zonnepanelen combineren

Er wordt vaak gesproken om een airco te combineren met zonnepanelen maar hoe werkt dit nu echt? Zonnepanelen wekken stroom op, airco verbruikt deze stroom. Door het verwarmen met een airco druk je de gas kosten naar beneden want je laat de cv-ketel uit. Zo heb je met zonnepanelen eigenlijk ‘gratis’ stroom, de stroom die je zelf hebt opgewekt. Klinkt als een win-win situatie toch?

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!