VAKANTIEGELD WEKEN – GEBRUIK DE CODE VAKANTIEGELD2023 VOOR HOGE KORTINGEN
GA DIRECT NAAR DE ACTIEPAGINA

Productinformatie
Airco

Hoeveel kost een airco?

Met steeds warmere zomers wordt het aanschaffen van een airco aantrekkelijker. Als je het doet, wil je het ook goed doen. Daarom overweeg je een vaste airco te laten installeren. Maar niet voordat je wat research hebt gedaan. Bijvoorbeeld naar hoeveel een airco kost. We vertellen je er graag over.

Kosten voor een airco

Hoeveel een airco kost, hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk is het ene type duurder dan het andere. Gemiddeld ben je 1.500,- tot 3.000,- euro kwijt aan een vaste airco inclusief installatie.

Multisplit voor alle kamers

Een airco laat je in een specifieke kamer plaatsen. Daar kun je exact de temperatuur regelen. Als je niet alleen in de slaapkamer maar ook in de woonkamer een verfrissend briesje wilt, dan moet je meerdere binnenunits hebben. We hebben het over een multisplit-airco waarbij alle binnenunits met dezelfde buitenunit samenwerken. Zo’n uitgebreider systeem is wat duurder. Dat kost gemiddeld tussen de 3.000,- en 5.500,- euro.

Verbruik kost ook wat

Er wordt vaak gezegd dat een airco erg veel kost in verbruik. Gemiddeld verbruiken veel split-airco’s tussen de 2 en 5 kW per uur. Maar dan blaast het apparaat wel op de maximale capaciteit. Je zult zien dat je een airco vaker niet dan wel op de maximale capaciteit laat draaien. Een airco is veel nuttiger als hij lange tijd op een lage stand draait. Zeg dat de airco dan nog 1 kW per uur verbruikt, dan scheelt dat al aanzienlijk. Hoeveel het precies kost, ligt dus aan het verbruik én de energieprijzen.

Ontdek welke airco van Daikin het beste in jouw huis past.

Een plekje gevonden voor de airco in jouw huis?

Koop 'm hier

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!