Productinformatie
Cv-ketel

Cv-ketel onderhoud, belangrijker dan je denkt!

Net als een auto heeft ook je cv-ketel af en toe onderhoud nodig. Met regelmatig onderhoud verklein je de kans op storingen aanzienlijk. Daarnaast gaat een cv-ketel veel langer mee. En ook niet onbelangrijk: periodiek onderhoud aan je cv-ketel zorgt ervoor dat hij veilig en zuinig blijft werken. Goed voor je portemonnee én goed voor het milieu dus!

Waarom je kiest voor regelmatig cv-ketel onderhoud

  • Voorkom storingen en dure reparaties
  • Verleng de levensduur van je cv-ketel
  • Voorkom een onnodig hoge gasrekening
  • Zorg voor een veilig binnenklimaat
  • Verhoog je rendement

Ook bij jonge cv-ketels

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar een huis dat altijd lekker warm is en altijd warm water uit de kraan geeft is geen vanzelfsprekendheid. Om hiervoor te zorgen, is het noodzakelijk dat je regelmatig onderhoud laat uitvoeren aan je cv-ketel. Ook als je cv-ketel nog relatief jong is. De warmtewisselaar in je cv-ketel kan namelijk vuil worden, waardoor je meer gas gaat verbruiken.

Langere levensduur

Als je een nieuwe cv-ketel aanschaft, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Ook daarvoor is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Een moderne cv-ketel heeft een levensduur van minimaal twaalf jaar. Maar als je regelmatig onderhoud laat doen – denk aan één keer per twee jaar – dan verleng je de levensduur tot zeker vijftien jaar.

Veilig binnenklimaat

Een cv-ketel die niet periodiek wordt onderhouden, kan schadelijk zijn voor het milieu en onveilige situaties opleveren. Daarom stellen steeds meer verzekeraars verplicht dat je je cv-ketel regelmatig laat nakijken. Daarmee verhoog je de brandveiligheid en verklein je de kans op koolmonoxidevergiftiging. Veilig idee toch?

We leggen uit wat de Gasketelwet is.

Verhoog het rendement

Bij een onderhoudsbeurt aan je cv-ketel zal de monteur ook kijken naar de afstellingen. Daarmee weet je zeker dat de ketel weer op hoog rendement kan draaien. Wist je bijvoorbeeld dat je ketel tot wel 25% meer rendement kan leveren na een onderhoudsbeurt? Tel uit je winst!

Kies ook voor twaalf jaar zekerheid!

Als je kiest voor een cv-ketel van Hoppenbrouwers, is ook het onderhoud goed geregeld. Zo ben je met ons all-in service-abonnement voor maar 15,- euro per maand altijd verzekerd van een optimaal werkende cv-ketel.

Toe aan een nieuwe cv-ketel?

Ook interessant

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!