Duurzame Energie Duurzame Energie voor particulieren

Duurzame Energie voor particulieren

Ook particulieren kiezen steeds vaker voor duurzame energie. Om bij te dragen aan een beter milieu, maar ook omdat het investeren in duurzame energie financieel rendement oplevert. Van zonnepanelen op uw dak tot een zonneboiler of warmtepomp. En ook buiten uw woning kunt u investeren in duurzame energie: in zonneparken.

Duurzame oplossingen particulieren

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, profiteer je van een goed rendement en heb je slechts minimale risico’s. Om duurzaamheid te stimuleren, biedt de overheid een aantal subsidies waardoor het plaatsen van onder andere zonnepanelen nog interessanter wordt. Wij kunnen jou als erkend InstallQ en Sterkin installateur goed adviseren op het gebied van veiligheid en opbrengst. Ook de reiniging, inspectie en monitoring van panelen nemen we graag uit handen. Hierdoor kan je de zonnepanelen optimaal benutten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? In het Caribische Dominica bouwden onze monteurs een zelfvoorzienende woning. We ontwierpen een installatie met 52 zonnepanelen, 24 grote accu’s, een aggregaat en een energiemanagementsysteem.

Duurzame energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen op uw dak? Als totaalinstallateur op het gebied van duurzame energie bekijken we graag de mogelijkheden voor uw woning en geven we advies. Zo kunt u de zonnepanelen bijvoorbeeld ook laten dienen als dakbedekking met indaksystemen. U ontvangt een offerte inclusief installatie, maar ook een doe-het-zelfpakket is mogelijk. Wanneer wij de installatie uitvoeren, kunt u binnen een paar dagen al genieten van de zonnepanelen. Hoppenbrouwers is erkend door Sterkin als zonnepaneleninstallateur.

Zonneboiler of warmtepomp

Een andere wijze om duurzame energie op te wekken in uw woning, is door middel van een zonneboiler of warmtepomp. Een zonneboiler zet zonlicht om in warm water. Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de bodem, uit grondwater of uit de buitenlucht. Onze experts bekijken welke mogelijkheid voor u interessant is.

Bij de familie Bleijenberg plaatsten we een zonneboiler. “Hoppenbrouwers heeft de installatie netjes afgewerkt en de service achteraf is echt een pluspunt.”

Laadpalen

Rijdt u elektrisch of overweegt u een elektrische auto aan te schaffen? Dan is een eigen laadpaal een must. Hiermee laadt u uw auto veel sneller op dan met een gewoon stopcontact. Hoppenbrouwers adviseert u graag en kan uw laadpaal leveren en plaatsen.

Investeren in zonneparken

Zonneparken, ofwel PV-parken, zijn grootschalige zonnepaneelsystemen, waarmee op één locatie veel duurzame energie kan worden opgewekt. Door in deze parken te investeren profiteert u als particulier van verschillende voordelen. U draagt bij aan een beter milieu, u bespaart geld door zelf stroom op te wekken én u profiteert van een goed rendement op uw investering (6 tot 16%).

Service, onderhoud en monitoring

Ook voor service en onderhoud bent u bij Hoppenbrouwers aan het juiste adres. Om het rendement van uw zonnepanelen zo hoog mogelijk te houden, is het bovendien raadzaam om deze om de twee tot drie jaar te laten inspecteren en reinigen. Wilt u weten of uw zonnepaneelinstallatie optimaal werkt? Wij kunnen de installatie op afstand monitoren.