Alles over de Daikin airco

Zoek je naar een efficiënte manier om je huis niet alleen in de zomer koel, maar ook in de winter warm en comfortabel te houden?

Bekijk welke Daikin airco bij jou past

Onze airco's van Daikin

€100 korting met de code: ZOMERAIRCO24

Daikin Perfera airco

vanaf 2.845,-
 • Hoog comfort
 • Inclusief complete installatie
 • Inclusief onderhoud en reparaties
Bekijk product
€100 korting met de code: ZOMERAIRCO24

Daikin Stylish airco

vanaf 3.255,-
 • Inclusief complete installatie en voorrijkosten
 • Inclusief onderhoud en reparaties
 • Ruimtes koelen of verwarmen
Bekijk product

Met bijna 100 jaar aan expertise in airconditioning, staat Daikin bekend als het meest vooraanstaande en beste merk in de airco-industrie. Het merk heeft door de jaren heen tal van innovaties geïntroduceerd die tegenwoordig standaard zijn in de wereld van airconditioning.

De voordelen van een Daikin airco

 • Jaarrond comfort met koel- en verwarmingsfuncties
  Naast het bieden van verkoeling tijdens hete zomerdagen, kunnen Daikin airco’s je huis ook heerlijk verwarmen in de koude maanden. Deze combinatie maakt een Daikin airco een investering die het hele jaar door comfort biedt. Doordat de airco naast koelen ook kan verwarmen noemen we dat een split-airco.
 • Zelfs bij lage temperaturen verwarmen
  Daikin is een pionier in het ontwikkelen van airco’s. Hun units zijn uitgerust met geavanceerde warmtepomptechnologie, waardoor ze zelfs bij lage buitentemperaturen efficiënt kunnen verwarmen.
 • Energiezuinigheid
  Met de nadruk op duurzaamheid, zorgen Daikin airco’s voor een significante vermindering van energieverbruik en kosten, zowel bij verwarming als koeling. Dit wordt bereikt door innovatieve technologieën die de energie-efficiëntie maximaliseren.
 • Verbeterde luchtkwaliteit
  De geavanceerde filtratiesystemen in Daikin airco’s verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit door het verwijderen van allergenen en verontreinigende stoffen, maar zorgen ook voor een gezonde woonomgeving.
 • Innovatief
  De airco-installaties van Daikin zijn bedienbaar op afstand via een app op je telefoon. Je kunt dus de airco alvast aanzetten voor dat je thuis komt.
 • Fluisterstil
  De airco’s van Daikin zijn enorm stil: de buitenunit haalt hoogstens 50 decibel, terwijl de binnenunit slechts 25 tot 45 decibel produceert. En dat staat gelijk aan het ruisen van bomen. 

 

De nadelen van een Daikin airco

Een airconditioning neemt voornamelijk voordelen met zich mee. Echter moet je wel rekening houden met sommige nadelen.

 • Onderhoud aan een airco brengt kosten met zich mee. Wanneer je niet de juiste onderhoud pleegt aan de airco kunnen bacteriën in de filter blijven hangen. Dit kan invloed hebben op de luchtkwaliteit.
 • Je kunt een airco niet zelf installeren. Overweeg jij om een airco te kopen? Dan zijn hier gespecialiseerde vakmensen voor nodig. Bij het koppelen van de units wordt er met koudemiddelen gewerkt. Dit moet door F-gassen erkende monteurs worden uitgevoerd.

Hoeveel kost een Daikin airco?

Daikin biedt meerdere airco modellen, de prijs kan dus variëren per gekozen model of design.

De kosten voor een Daikin split airco, inclusief installatie, liggen tussen €2.299 en €3.045, afhankelijk van het model en het koelvermogen. Deze prijs omvat zowel de binnen- als buitenunit. Bovendien is het mogelijk om extra binnenunits aan te sluiten, wat de totale prijs zal verhogen.

Bekijk welke Daikin airco bij jou past

Wat verbruikt een Daikin airco?

Het energieverbruik van een Daikin airco varieert afhankelijk van het model, de grootte van de ruimte, en de aangesloten binnenunits. Daikin’s efficiënte modellen, vaak met een A++ of A+++ label, verbruiken gemiddeld tussen de 0,8 kW en 2,5 kW per uur voor koeling. Dat  is vergelijkbaar met dat van andere huishoudelijke apparaten zoals wasmachines of vaatwassers. Het grote voordeel van de binnenunits is dat ze enkel de ruimtes koelen of verwarmen die nodig zijn.

Zo energiezuinig is de airco

Daikin airco laten installeren

Doordat wij bij Hoppenbrouwers exclusief met dit merk werken, zijn we experts in hoe deze systemen werken. Bij de aanschaf van een Daikin airco-systeem krijg je van ons automatisch een onderhoudscontract, zodat je airco altijd in topconditie blijft.

Ontdek onze service

Alle informatie over de airco

BlogAirco's
Lees meer over Alle informatie over de airco

3x meer dan verkoelen met de airco

BlogAirco'sDuurzaamInnovatie
Lees meer over 3x meer dan verkoelen met de airco

Zo energiezuinig is de airco echt

BlogAirco'sBesparenDuurzaam
Lees meer over Zo energiezuinig is de airco echt

De airco het hele jaar rond gebruiken

BlogAirco'sInnovatieTrends
Lees meer over De airco het hele jaar rond gebruiken

Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

BlogAirco'sProducten
Lees meer over Airco’s van Daikin bij Hoppenbrouwers Techniek

Hoeveel kost een airco?

BlogAirco's
Lees meer over Hoeveel kost een airco?

Verwarmen met een airco

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Verwarmen met een airco

Wat is een airco?

BlogAirco'sDuurzaam verwarmen
Lees meer over Wat is een airco?

Veel gestelde vragen

 • Hoe vaak is onderhoud nodig bij een airco?

  Dat verschilt per product. Niet voor elke installatie is onderhoud verplicht. Vraag bij de monteur of onze onderhoudsafdeling of dit van toepassing is op jouw installatie.

  Voor een gemiddelde airco-installatie raden wij elke twee jaar onderhoud aan voor een optimale werking, zodat je nooit voor onverwachte problemen komt te staan.

 • Hoe vaak moet je een airco schoonmaken?

  Om je airco goed te onderhouden en gezondheidsproblemen te voorkomen, is het belangrijk dat een airco minstens twee keer per jaar wordt schoongemaakt. Zo voorkom je problemen, nare geurtjes, onvoldoende, inefficiënt koelverbruik of storingen.

 • Hoe installeer je een airco?

  Een airco installeren is precisiewerk. De kasten buiten en binnen moeten vlak bij elkaar geplaatst worden. En je wilt een airco niet bij een open raam plaatsen, anders verdwijnt de lucht meteen. Wij helpen je met de beste plek uitzoeken.