Airco kopen

Comfortabel koelen en verwarmen met een airco. Wil je één airco of meer in diverse ruimtes? Onze ervaren adviseurs denken mee over de juiste oplossing in jouw huis.

Start de Aircokiezer

Panasonic TZ Serie airco

2.280,-vanaf 2.099,-
 • Ruimtes koelen of verwarmen
 • Super stil
 • Compact model
Bekijk product

Panasonic Z Etherea airco

vanaf 2.645,-
 • Ruimtes koelen of verwarmen
 • Ontgeurt, filtert en hydrateert
 • Energielabel A+++
Bekijk product

Daikin Perfera airco

vanaf 2.845,-
 • Hoog comfort
 • Inclusief complete installatie
 • Inclusief onderhoud en reparaties
Bekijk product

Daikin Stylish airco

vanaf 3.255,-
 • Inclusief complete installatie en voorrijkosten
 • Inclusief onderhoud en reparaties
 • Ruimtes koelen of verwarmen
Bekijk product

Aandachtspunten bij het kopen en installeren van een airco.

Je vindt dat het nu toch echt tijd wordt om een airco te kopen. De zomers in Nederland lijken steeds warmer te worden. Vooral in de avonden waarin de temperatuur niet lijkt te zakken lijkt een airco een uitkomst. Ook nu de gasprijzen de pan uitvliegen is verwarmen met airco geen verkeerd idee. Maar waar moet je rekeningen mee houden als je van plan bent een airco te kopen? Wij leggen het je graag uit.

Doe de Aircokiezer

Een airco kan veel meer dan alleen koelen.

Als je aan een airco denkt dan ga er vaak alleen vanuit dat dit systeem kan koelen voor een aangename temperatuur in huis tijdens de zomermaanden. Maar wist je dat je tegenwoordig ook airco’s kunt kopen om goed mee te verwarmen en die ook de lucht goed ventileren? Een airco heeft meer functies waardoor hij veelzijdig kan worden ingezet en het gehele jaar kan worden gebruikt. We schreven er al eerder een blog over. Wel zo fijn als je een hoop geld uitgeeft om een airco te kopen.

Beste plaats voor een airco

Een airco moet dichtbij geplaatst worden zonder dat je er last van hebt. Dus wel in de woonkamer maar niet boven de bank waar je zit. Daarnaast dien je rekening te houden met de warmtebronnen in de buurt. Dus boven een radiator of dicht bij een oven. Ook is het belangrijk dat je de airco zo hoog mogelijk hangt. Warme lucht stijgt en door een hogere positie kan de airco de gekoelde lucht optimaal verdelen in een ruimte. Erg belangrijk dus om deze verschillende opties in je huis te bekijken voor je een airco koopt en laat installeren. Zou zonde zijn als een airco niet optimaal werkt maar wel optimaal verbruikt.

Prijzen airco

Als je een airco gaat kopen dan zie je veel verschillende prijzen. Deze prijzen hangen sterk af van verschillende factoren. Zo heeft het merk waarvoor je kiest veel invloed op de prijs. Een goed merk brengt namelijk ook een betere kwaliteit met zich mee. Daarnaast heeft de keuze voor het aantal binnenunits ook effect op de prijs. Als je meerdere kamers wilt verkoelen of verwarmen heb je voor iedere kamer een losse binnenunit nodig. Wil je alleen de woonkamer koelen of verwarmen heb je aan 1 binnenunit al voldoende. Ook het verbruik van de airco moet je meerekenen bij de aankoop van een airco. Als je denkt aan een airco ga je er standaard vanuit dat het erg duur is in energie verbruik. Het klopt dat je meer energie verbruikt als je van het gas afstapt om met airco te verwarmen. Maar als je dit zou combineren met zonnepanelen kan een airco wellicht draaien op eigen opgewekte stroom.

Onderhoud airco

Als je een airco hebt gekocht en deze is vakkundig voor je geïnstalleerd, dan wil je natuurlijk dat je zo lang mogelijk hiervan kan genieten. Daarbij is onderhoud van de airco erg belangrijk. Door een onderhoudsabonnement bij hoppenbrouwers Techniek ben je verzekerd van een tweejaarlijks onderhoud, worden storingen binnen 24 uur opgelost en zijn er geen onverwachte kosten.

Lees hier alles over onderhoud

Jouw airco laten installeren
Dit is hoe het werkt

Kies je product

Kies je product in de aircokiezer

Plan een schouwmoment

Laat je gegevens achter en plan direct een schouwmoment in

Persoonlijk advies

We komen bij je thuis voor persoonlijk advies

Plan de installatie

Akkoord? Doe de aanbetaling en plan de installatie

Plaatsen van de airco

We komen bij je langs om de airco te installeren!

Veel gestelde vragen

 • Waar kan ik de airco plaatsen?

  Het is belangrijk dat zowel de binnen- als buitenunit op de juiste plek wordt geïnstalleerd. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Onze experts kunnen je adviseren over de juiste plek.

 • Hoe installeer je een airco?

  Een airco installeren is precisiewerk. De kasten buiten en binnen moeten vlak bij elkaar geplaatst worden. En je wilt een airco niet bij een open raam plaatsen, anders verdwijnt de lucht meteen. Wij helpen je met de beste plek uitzoeken.

 • Hoe vaak moet je een airco schoonmaken?

  Om je airco goed te onderhouden en gezondheidsproblemen te voorkomen, is het belangrijk dat een airco minstens twee keer per jaar wordt schoongemaakt. Zo voorkom je problemen, nare geurtjes, onvoldoende, inefficiënt koelverbruik of storingen.

 • Hoe werken meerdere binnenunits met één buitenunit?

  Eén buitenunit kun je aan maximaal vijf binnenunits koppelen. De buitenunit zuigt lucht aan om deze allemaal te laten werken. Je kunt de temperaturen voor de binnenunits afzonderlijk instellen. Maar ze moeten wel allemaal tegelijk koelen of verwarmen.

 • Kun je verwarmen met een airco?

  Bij een airco denk je aan het verkoelen van je huis, maar steeds meer modellen kunnen ook verwarmen. Dan trekt de buitenunit warmte uit de lucht en verspreidt de binnenunit dit.

  Lees meer
Meer vragen?

Over Hoppenbrouwers

100 jaar ervaring

Met jarenlange kennis en ervaring in de installatietechniek zijn wij ook jóuw thuisinstallateur.

Inclusief complete installatie

Geen bijkomende kosten. De prijs die je ziet is inclusief complete installatie door een erkende monteur.

12 jaar all-in service

Jij wilt comfort en geen gezeur. Regelen we. Advies, onderhoud, reparaties, service en onderdelen zijn de komende 12 jaar inclusief. Dat is de all-in service van Hoppenbrouwers.

Ontvang onze nieuwsbrief