Interne veiligheidscursussen Interne veiligheidscursussen

Interne veiligheidscursussen

Veiligheid staat bij Hoppenbrouwers voorop. Daarom stimuleren we interne cursussen en het behalen van certificeringen omtrent veiligheid bij onze medewerkers. Want over veiligheid raak je nooit uitgeleerd.

Samen waarborgen wij de veiligheid

De ontwikkeling van onze medewerkers vinden we bij Hoppenbrouwers heel belangrijk. We stimuleren het verrijken van kennis en het waarmaken van dromen. Dat kan door het brede cursusaanbod dat wij intern aanbieden. Zo ook voor veiligheid.

Sommige veiligheidscursussen moeten verplicht afgerond worden, zodat je met het juiste certificaat aan het werk kunt. Naast de verplichte cursussen en certificeringen, bieden we cursussen aan die onze collega’s vrijwillig kunnen volgen. Op deze manier proberen wij er alles aan te doen om samen onze veiligheid te waarborgen.

VCA-certificaat

Hoppenbrouwers is VCA gecertificeerd. Hiermee tonen wij aan dat we tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden veiligheid, gezondheid en milieu in acht nemen. Om deze reden moet iedere collega met een operationele functie beschikken over VCA-certificaat. Nieuwe collega’s volgen een cursus en doen vervolgens examen waarna het certificaat 10 jaar geldig is.

Ook worden bij hoppenbrouwers onze medewerkers aangewezen volgens de NEN 3140, Alle nieuwe medewerkers maken een digitale toets om ervoor te zorgen dat hij of zij de veiligheidsrisico’s op de werkvloer en bouwplaats kennen. Deze toets is dus niet alleen voor operationele medewerkers bestemd, maar voor iedereen van administratief medewerker, personeelsfunctionaris tot werkvoorbereider. Deze toets zorgt ervoor dat de medewerker op de hoogte is van de veiligheidsrisico’s, veiligheidseisen, veiligheidsregels en bedrijfsvoorschriften binnen het bedrijf. Hoppenbrouwers bepaalt welke bevoegdheden een medewerker krijgt en dit is te herkennen aan het toegewezen label. Doormiddel van een digitale toolbox wordt dit ieder jaar herhaald.

Intern kennis verrijken

Niet iedereen voert dezelfde werkzaamheden uit bij Hoppenbrouwers. Zo staat de een regelmatig op een hoogwerker en werkt de ander veel met elektra. En zo moet team ziekenhuizen weer op andere dingen letten dan team water en infra. Over verschillende veiligheidsonderwerpen bieden wij interne cursussen en toolboxen aan die ervoor zorgen dat belangrijke informatie op een duidelijke en interessante manier overgedragen wordt. Een aantal voorbeelden van cursussen uit ons cursusloket zijn:

  • Veilig werken op hoogte in de Solar branche
  • Veilig werken met de hoogwerker
  • Training legionellapreventie
  • Asbest herkennen
  • BHV

Goodhabitz

In samenwerking met Goodhabitz bieden wij ook online trainingen aan onze medewerkers. Deze trainingen gaan over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn in het bedrijfsleven en worden regelmatig aangevuld. Zo is er ook het onderwerp ‘veiligheid en gezondheid’ waar de training ‘veilig aan het werk’ onder valt. Deze training neemt het gedrag van de cursist onder de loep en laat deze kennis maken met verschillende voorschriften en procedures en hoe je zelf bij kan dragen aan een veilige werkplek. Al 33 van onze Hopjes hebben deze training gevolgd!