Samen veilig (door)werken

Samen veilig (door)werken

Onze grootste prioriteit, nu meer dan ooit

Veilig werken is voor Hoppenbrouwers de grootste prioriteit, nu meer dan ooit. We werken met diverse technische installaties op verschillende locaties en daar zitten altijd risico’s aan verbonden. We zorgen op verschillende manieren dat onze werkprocessen zo veilig mogelijk verlopen. Zo let onze KAM-Coördinator Steven van der Brug op verschillende veiligheidsmaatregelen en bieden wij onze medewerkers interne cursussen aan om hun kennis te vergroten.

Dag voor de veiligheid & gezondheid op het werk

Dinsdag 28 april 2020 is de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Deze dag is uitgeroepen door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en focust zich op preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten. Bij Hoppenbrouwers staan 365 dagen stil bij de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, maar 28 april net een beetje meer.

 

Medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek

Veiligheidsmaatregelen op de werkvloer

Onze monteurs werken op allerlei plekken en komen daardoor in verschillende situaties terecht waar veiligheidsrisico’s aan kunnen hangen. Van het werken op hoogte tot in contact komen met gevaarlijke stoffen. Voor elke situatie zijn er andere regels om de veiligheid te borgen. Onze KAM-Coördinator Steven van der Brug zet 10 veiligheidsmaatregelen op een rijtje die voor al onze collega’s van belang zijn, ongeacht hun technische achtergrond of plaats in het werkveld.

Medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek

Interne cursussen

Om de veiligheid van onze collega’s, maar ook van anderen op projecten te waarborgen, vinden we het  belangrijk dat iedereen kennis heeft over veiligheid. Wij bieden onze collega’s intern verschillende trainingen en cursussen aan waarmee zij hun kennis op gebied van veiligheid kunnen vergroten. Daarnaast bieden we ook een aantal gerichte cursussen aan. Voor bijvoorbeeld onze operationele collega’s is een VCA-cerfiticaat verplicht en collega’s die regelmatig op een hoogwerker staan moeten de cursus ‘veilig werken op de hoogwerker’ afronden.

Training brandbeveiliging bij Hoppenbrouwers Techniek

Veiligheid op de werkvloer

Ellen Vermeer, directeur personeelszaken en Steven van der Brug, KAM-Coördinator van Hoppenbrouwers Techniek geven antwoord op de vraag hoe we bij Hoppenbrouwers veiligheid op de werkvloer kunnen garanderen. “Het is onze taak om veiligheidsbewustwording te creëren en we zullen er alles aan doen zodat de veiligheid geborgen wordt. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving.”

Veilig doorwerken

Veilig werken bij Hoppenbrouwers

De kracht zit in onze mensen en daarom vinden we het welzijn van onze medewerkers van essentieel belang. We proberen door veilig te werken risico’s te beperken voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten of derden. We brengen eventuele risico’s in kaart en nemen maatregelen wanneer dit nodig is.

Hoppenbrouwers Techniek gaat veilig te werk

Hoe gaat Hoppenbrouwers om met het Coronavirus (COVID-19)?

Dagelijks bezoeken onze monteurs en adviseurs veel klanten. In het belang van onze klanten en medewerkers nemen wij maatregelen om eventuele verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Daarbij houden wij de richtlijnen van het RIVM scherp in de gaten.

https://www.hoppenbrouwerstechniek.nl/wp-content/uploads/2020/03/Poster-klant-crisis_def.pdf