Stimuleringsfonds voor de techniek Stimuleringsfonds

Techniek is een droomvak!

Kinderen hebben vanuit zichzelf vaak interesse voor de techniek en dat we willen we dan ook zeker stimuleren. Op veel basisscholen is daar maar beperkt aandacht voor, waardoor kinderen vaak niet weten wat er allemaal kan en dus ook niet kunnen ontdekken of ze het leuk vinden. Dat is jammer, want daardoor gaan er talenten verloren.

Op 3 oktober 2008 heeft Theo Hoppenbrouwers zijn functie als directeur van Hoppenbrouwers Elektrotechniek officieel neergelegd. Ter gelegenheid van dit afscheid, is het Hoppenbrouwers Stimuleringsfonds voor de techniek opgericht. Organisaties die activiteiten organiseren voor kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen bij dit fonds een financiële bijdrage vragen voor op techniek gerichte projecten. Theo Hoppenbrouwers heeft zich al vele jaren ingezet om kinderen met techniek kennis te laten maken.

Stimuleringsfonds

Doelgroepen

Instanties en verenigingen in Biezenmortel, Udenhout en Berkel-Enschot die activiteiten organiseren voor kinderen in de basisschool leeftijd, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds. Te denken valt aan de scouting, buitenschoolse opvang en jeugd- en jongerenwerk.

Projecten

Het project waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, moet op techniek gericht zijn, praktisch werk voor de kinderen opleveren, betrokkenheid van ouders hebben en zichtbaar zijn in de sociale omgeving. Niet als reclame voor het fonds, dat is niet nodig, maar om de techniek te tonen en te zorgen dat het resultaat zichtbaar is voor anderen, zodat de kinderen trots kunnen zijn op hun werk.

Logo Hoppenbrouwers stimuleringsfonds